handige-tips-grote-voorjaarsschoonmaak

Stel je de grote schoonmaak al weken voor je uit? (je hebt als moeder immers wel meer te doen dan poetsen tot je een ons weegt...) Eén troost: je bent niet de enige. Daarom een paar handige tips.

Zodat je in no time weer van de grond kunt eten.
 

More content below the advertising

Kind naar de oppas

Leuk hoor, een dartelend kind om je heen, maar tijdens het schoonmaken komen die grijpgrage handjes misschien niet zo goed uit. Breng je kind(eren) daarom voordat je aan die enorme poetsklus begint een middag naar je schoonouders - weet je tenminste zeker dat je geen ogen in je rug hoeft te hebben. En dat je in één ruk door kunt pakken.

 

Plantenspuit in plaats van een emmer

Terwijl jij al die tijd liep te hannesen met een loodzware emmer sop heb je vast weleens gedacht: dit kan anders. Giet in een plantenspuit een beetje allesreiniger met warm water en het enige wat je nu nog nodig hebt is een vaatdoek of stuk papier. Zo hoef je de poetsdoek niet om de haverklap uit te wringen. Begint het doekje te ruiken? Stop 'm twee minuten (vochtig) in de magnetron of vaatwasser en de meeste bacteriën zijn gedood.

 

Grootmoeders tips

Vlekken van bessensap besprenkel je met spiritus, slaolie laat GVS weer glimmen, viltstiftvlekken behandel je met citroen, bloedvlekken gaan eruit met een beetje Glassex, hardnekkige acrylverf moet je laten weken in vloeibare groene zeep, voegen krijg je schoon door een mengsel van bleek en soda - en zo zijn er nog honderden snelle schoonmaaktips van grootmoeder. Hier ook nog een paar handige.

 

Gordijnen wassen of lamellen poetsen

Niemand heeft zin om steeds die haakjes van de gordijnen af te halen. Hoeft ook niet, want stop je ze bij elkaar in een washand of sok met een elastiekje eromheen, dan beschadigen ze de binnenkant van de trommel niet en kun je de gordijnen na wassen gelijk ophangen. Heb je luxaflex voor de ramen? Ook deze krijg je makkelijk schoon door ze in een bad met Biotex Groen te leggen en ze na een halfuur af te spoelen met warm water. Lamellen krijg je makkelijk schoon door aan je handen natte washandjes te doen en elke lamel van boven naar beneden langs te gaan.

 

Snelle stofzuiger

Ben je ook altijd een eeuwigheid bezig met stofzuigen doordat de stekker steeds weer in de knoop raakt? Of kom je door het gebrek aan voldoende stopcontacten nét niet in dat lastige hoekje? Met de Philips SpeedPro Max steelstofzuiger heb je hier geen last van: door het 360°-mondstuk kom je overal bij en na het opladen kun je tot wel 65 minuten lang (zonder draad dus) schoonmaken - zelfs handig als er tegelijkertijd een lastige peuter aan je been hangt. Ook fijn: met de afneembare handheld unit met borstel heb je twee stofzuigers in één, waardoor je zonder problemen die koekkruimels van je bank kunt zuigen.

Verder is de SpeedPro Max snel te reinigen door de makkelijk afneembare stofemmer én is-ie voorzien van een verwijderbare borstel die eenvoudig schoon te maken is. Beschikbaar vanaf maart 2018 voor een adviesverkoopprijs vanaf €379,99. Kijk voor meer informatie op de website.