‘Elke ochtend heb ik op mijn werk stiekem een uurtje voor mezelf’

24.08.2022 09:27
elke ochtend tijd voor mezelf Beeld: Unsplash

Even ongestoord lezen en ein-de-lijk wat tijd voor jezelf. Masja houdt trouw elke ochtend een uurtje me-time in het kolfkamertje bij haar kantoor.

Masja (33): “Elke dag, zo rond elf uur, vertrek ik met mijn kolfapparaat, flesjes en leesboek naar het speciaal voor mij ingerichte kolfkamertje, achter in ons kantoor in het gemeentehuis. Het is een fijne, lichte ruimte, verstopt achter het magazijn. Ik word er nooit gestoord. Ik zat er al bij mijn oudste twee en nu met baby Julian gebruik ik het voor de derde keer.

Lees ook – Déze leugens maken het leven van ouders een stuk makkelijker >

Cheat-time

Het enige is: ik ben al weken geleden gestopt met borstvoeding. Julian vond het helemaal niks. Hij had niet genoeg aan de borst en doet het beter op kunstvoeding voor hongerige baby’s. Toch ga ik nog trouw elke ochtend een uurtje ‘kolven’. Het is mijn cheat-time. Hét moment van de dag waarop ik even kan lezen, mijn grote hobby. Thuis kom ik daar met drie kinderen onder de vijf niet aan toe.

Niemand van mijn collega’s die me mist. Mijn werk is zo ingericht dat ik makkelijk een uur per dag kan ontbreken. Bij mijn oudste twee heb ik tot negen maanden gekolfd. Ik kan dus fijn nog een paar maanden spijbelen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)