In samenwerking met Kek Mama

Ga er maar aan staan: autopech terwijl je met je bolide vól boodschappen en kinderen bent – en ook nog eens die belangrijke werkafspraak op de planning hebt staan. Met deze handige tool heb je altijd inzicht in de conditie van je auto. Zó voorkom je pech en onverwachte -dure- reparaties.

Tool time

Niemand wil natuurlijk met pech langs de weg staan. Al helemaal niet met je ‘gezellig drukke’ kinderen in auto, die dan plots ook nog eens een nodig toiletbezoek aankondigen. Voorkomen dus. Soms kan het op tijd merken dat iets kapot is, voorkomen dat je ermee doorrijdt en onverwacht stil komt te staan. En daardoor veel geld kwijt bent aan een dure reparatie. Smart Driver -van de ANWB en de Wegenwacht- is een toffe tool die jou hier supermakkelijk mee helpt. En je hoeft er niet eens technisch voor te zijn. Scheelt weer.

 

Pechvogel

Met Smart Driver vertelt jouw auto je namelijk zélf – via een bijbehorende app - wanneer hij wat aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er geen fut meer in je banden zit of dat er iets met de motor aan de hand is. Neemt bijvoorbeeld de accuspanning sterk af onder winterse omstandigheden? Dan wijst dat op een zwakke conditie van je accu. Dat merk je vaak niet aan je auto, totdat de motor niet meer start. Sta je dus stil in de vrieskou met mopperend kind, onderweg naar een gezellig verjaarspartijtje. Wil je niet.  Zo voorkom je dus onnodige pech, maar ook onverwachte reparaties. Mooi, kun jij het bespaarde geld uitgeven aan een nieuwe outfit of uitstapje.

 

Hoe dan?

Het is net zo simpel als een stekker in het stopcontact doen: je steekt de ANWB Smart Driver connector in je auto. Daarna heb je altijd inzicht in de technische staat van je bolide. Je krijgt een seintje als er wat aan de hand is. Ook krijg je tips voor werkzaamheden die je zelf kunt –of laten- doen, zoals olie of koelvloeistof bijvullen en je banden op de juiste spanning brengen. Ziet Smart Driver een ernstig probleem of storing? Dan belt een expert je op om je te helpen. Ideaal, want daar hoef jij dus niets voor te doen. Net de Night Rider.

 

Helpende hand

Aan de andere kant kun je sommige pechsoorten, zoals bijvoorbeeld een lekke band, niet altijd voorkomen. Dan is het fijn dat de Wegenwacht voor je klaarstaat. Ook heel handig: die weet door de tool dan al wat er aan de hand is en waar je staat, nog voor een Wegenwacht z'n bus instapt. Dan ben jij weer sneller de weg op. Kun je weer door met jouw spitsuur van de zwem- en balletles, terwijl je de auto vol laadt met de nodige voetbalvriendjes.
 

Hoge nood

Oeps, een aanrijding onderweg naar je werk? Geen nood: ook dan belt de auto zelf de ANWB. Smart Driver heeft namelijk een noodoproepsysteem: crash-assistentie. Op het moment dat er een ongeluk wordt geregistreerd, neemt iemand contact met je op – en zo nodig worden de hulpdiensten ingeschakeld. Kun jij je mooi op de rest focussen. Een lekkere geruststelling zo’n personal assistent.

Wil jij ook met een veiliger gevoel de weg op, zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhoud van je auto? Smart Driver heb je al voor €2,50 per maand. Check nu of je auto geschikt is, ontdek nog meer voordelen of bestel direct via deze link!