Van zeilen tot klimhal: dit zijn de leukste uitjes voor Vaderdag

18.06.2023 09:00
zeilen met kinderen

Op zondag 18 juni is het weer zover: papa mag in het zonnetje gezet worden. Daar hoort een mooi cadeau bij, maar ook een fijn uitje. Inspiratie nodig? Check dit fijne lijstje met leuke uitjes voor Vaderdag.

Maak een autotocht

Langs de Friese meren, over de Veluwe of door de Limburgse heuvels: aan mooie routes in ons land geen gebrek. Maak een heerlijk gevulde picknickmand en pak de auto om er met het hele gezin op uit te trekken.

Hier vind je de mooiste autoroutes van ons land waarvoor je gemiddeld drie tot vier uur weg bent.

Doe lekker sportief

Is papa stoer en sportief? Daag ‘m dan uit voor een potje lasergamen, ga samen karten of bezoek een fraaie klimhal. Kan ’t hem niet extreem genoeg, boek dan een lesje beachkiten of strandzeilen: grote kans dat-ie dat nog nooit heeft gedaan.

Bezoek een museum

Met een bezoekje doe je niet alleen pa een plezier, maar ook jezelf. En de keuze is reuze: bewonder meer dan 250 klassiekers in het automuseum in Den Haag, duik in de wereld van de ruimtevaart in het Space Expo of check één van de vele andere musea waar óók je kind een topdag beleeft.

Lees ook: Crea Bea’s opgelet: dit zijn de leukste knutselwerken voor Vaderdag

Neem een kijkje bij een bierbrouwerij

Oké, je kind mag na de rondleiding weliswaar niet proeven, maar dat maakt de pret er niet minder om. Een rondje in een bierbrouwerij is op zichzelf namelijk al interessant genoeg. Want hoe wordt bier eigenlijk gemaakt, welke verschillende soorten zijn er en hoe tap je zelf een biertje? Hier vind je een lijst met verschillende brouwerijen.

Ga het water op

Bij mooi weer wil je eigenlijk maar één ding: met z’n allen het water op. Dus huur een sloep of zeilboot, neem eten en drinken mee (en vergeet vooral de zonnebrand niet) en maak een mooie tocht over één van de vele meren en plassen.

Is papa meer van het surfen? Hoef je met de kinderen de golven niet voor op te zoeken: een middagje suppen is ook al leuk.

Ga een weekendje weg

In het bos, aan het water of langs het strand: zowel binnen Nederland als over de grens vind je de mooiste huisjes om middenin de natuur te overnachten. Of kies voor een leuke glampingplek aan het water. Zo is een weekendje weg bij voorbaat al geslaagd.

Ook leuk: een korte stedentrip met het hele gezin. Kies een leuk stad uit waar je niet vaak komt en boek een hotelletje dichtbij alle bezienswaardigheden. Wedden dat je met een hoop herinneringen weer thuiskomt?

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.