Moet kerst nog beginnen en ben je nu al afgepeigerd? 12 smoezen om op het nippertje nog af te zeggen.

 1. We gaan op vakantie. Last-minute. Spontane actie van man, ik wist ook van niks. Je weet hoe hij is hè, leeft niet op de agenda. Zeker een ding ja, negen uur met kinderen in het vliegtuig. (Maar beter dan een uur naast tante Agaath die niet ophoudt over haar kunstheup.)
   
 2. De kinderen hebben luizen. Allebei. Vréselijk is het. Hebben ze vast opgelopen tijdens de kerstviering op school; in groep 6 waren ook luizen. Ik ben echt alléén maar aan het wassen en kammen. Wacht… kan ik je zo terugbellen? Er valt net iets levends uit mijn haar. Bijten die beesten eigenlijk?!
   
 3. Ik ben ziek. Van de garnalen voor het voorgerecht, denk ik, ik heb ze even voorgeproefd. Tjonge, zó vervelend… O, hik, momentje… (Verbreek de verbinding).
   
 4. We hebben waterschade. Nou, niet een beetje hoor, echt de hé-le straat staat blank! Bevroren buitenleiding, denk ik. Ik moet nog zeker twee uur wachten op de loodgieter en… wacht, zijn de buren nou een koek-en-zopie voor mijn huis aan het opzetten?!
   
 5. Jongste heeft een driftbui. Hoor je hem? Volgens mij haalt zijn volume de grens met België. Zo stijf als een plank, is ‘ie. Ik kan hem moeilijk horizontaal de auto in schuiven; dat wordt oorlog met de oudste. Is ook zo wat voor de kerstsfeer; begin vooral zonder ons!
   
 6. Oudste heeft zich opgesloten op de wc. En nu krijgen we de deur dus niet meer open. Schroevendraaier, koevoet; niks werkt. Oerdegelijk hoor, die nieuwbouwhuizen. Ik overweeg de brandweer in te schakelen, maar ja, die draaien tijdens kerst natuurlijk ook niet op volle bezetting.
   
 7. De auto start niet. Of nou ja, eerst startte hij een beetje, maar nu heb ik denk ik ook nog de motor verzopen. De hulplijn van de Wegenwacht staat roodgloeiend, dit gaat nog mínstens drie uur duren.
   
 8. Vriendin ligt in crisis. Staat zojuist met haar koffers op de stoep. To-táál wrak is ze. Arm schaap. Ik kan haar echt niet laten zitten, en ze is absoluut niet in staat om mee te komen. Het arme kind kan alleen maar huilen. Tja, en de kinderen rijden niet even zelf naar je toe, hè.
   
 9. De hond doet raar. Misselijk, lijkt het. Volgens mij heeft ‘ie het konijn van de buren te pakken gehad. Ik kan hem echt niet alleen laten zo. Trouwens, hoe gaat het met Flappie?
   
 10. De straat is afgezet. Iets met een demonstratie tegen vlees eten met kerst. Zo kom ik dus met geen mogelijkheid weg.
   
 11. Ik moet werken. Er zijn alleen maar zieken, niet normaal meer. Ze zitten compleet met de handen in het haar. De noodtoestand is nog net niet afgekondigd. Als ik ze nu laat zitten, ben ik straks mijn baan kwijt.
   
 12. Mijn bejaarde buurman is gestruikeld. Nee, niks ernstigs hoor, maar hij kan maar beter even naar de huisartsenpost. Ik kan hem moeilijk in een taxi stoppen, tijdens kerst. Wacht niet op mij; ik red me wel!

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >