In verwachting zijn is iets heel moois, maar het krijgen van een kleintje brengt ook een hoop veranderingen met zich mee. 

De komende maanden zal je merken dat je niet meer in je eigen kleding past en dat je er toch echt aan zal moeten geloven: jij hebt positiekleding nodig. Voor de meeste vrouwen klinkt dit niet bepaald als muziek in de oren; wij lopen er het liefst altijd stijlvol bij. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er ook tijdens je zwangerschap knapper dan knap uit te zien, zelfs in zwangerschapskleding. Wedden dat je nóg meer straalt dan eerst?

#1 Blijf bij jezelf met stijlvolle zwangerschapskleding

Als je kleding draagt waar jij we prettig bij voelt straal je dit ook uit. Ga niet ineens voor een totaal andere look, maar kies voor positiekleding die in jouw straatje past. Blijf vooral bij jezelf, wat anderen je ook vertellen.

Article continues after the ad

#2 Laat je zwangere buik zien

Je buik wordt naarmate de maanden verstrijken steeds meer zichtbaar en die hoef je écht niet te verbergen. Strakke kleding legt de nadruk op jouw prachtige buik. Ga voor een speciale zwangerschapsjurk of rok als je er langer plezier van wilt hebben, die groeit lekker met je mee.

#3 Comfort, ook dit kan met zwangerschapskleding

Voel jij je juist totaal niet prettig in een strak jurkje? Ga dan voor comfort en kies voor kleding met stretch. Als je dit alsnog stijlvol wilt houden, kun je dit makkelijk doen met een fijne coltrui, een jurk of een jumpsuit. Comfort boven alles.

#4 Investeer in een goede zwangerschapsbroek

Je doet er goed aan om te investeren in een speciale jeans met rekbare band tijdens je zwangerschap. Geloof ons als we zeggen dat je je favoriete spijkerbroek mega erg gaat missen. Hoewel je favoriet misschien nooit helemaal vervangen kan worden, is een zwangerschapsjeans een zeer welkome aanvulling op je zwangerschapskleding.

#5 Draag laag schoeisel

Het is vandaag de dag alles behalve nodig om je in hoog gehakte schoenen te hijsen. Gelukkig voor de ons zwangere vrouwen zien we er met een paar sneakers of platte biker boots net zo modisch uit. Wil je dan toch voor een hak gaan? Met een laag hakje kom je ook hartstikke goed weg.

#6 Schoonheid komt van binnen

Veel vrouwen stoppen tijdens hun zwangerschap met sporten, maar dit is alles behalve nodig. Beter gezegd: het is meer dan goed voor je gemoedstoestand om in beweging te blijven en dat zie je van buiten. Vooral zwemmen is goed voor jou als zwangere vrouw.

#7 Draag je mooiste lingerie

Wij vrouwen voelen ons tijdens de zwangere dagen niet altijd even aantrekkelijk. Draag mooie lingerie en nachtkleding en je zult zien dat je je een heel stuk knapper én ontzettend vrouwelijk voelt. Pas je niet meer in je normale lingerie? Zwangerschapslingerie hoeft echt niet onflatteus te zijn.

#8 Laat je huid zien

Door een subtiele V-hals of blote schouders laat je op een elegante manier wat meer huid zien. Maak het af met een mooie ketting; een vleugje sexy op een beschaafde manier.

#9 Besteed aandacht aan de luiertas

Als mama in wording is je luiertas straks dé tas die jij iedere dag met je mee zult zeulen. Deze moet praktisch, stijlvol en vooral groot genoeg zijn om al je babyspulletjes in kwijt te kunnen. Een mooier excuus om een nieuwe tas te shoppen bestaat natuurlijk niet.