In samenwerking met Kek Mama

‘Zonder me-time word ik narrig’

29.01.2018 11:20
naif-ik-moet-nu-weekend-alleen

Even tijd voor jezelf willen, op de Kek Mama-redactie kennen we dat gevoel allemaal. Maar hoe zorg je voor een heilig me-time-moment als de hele dag een volle rush is van werk en zorgen voor de kinderen? Nou, zo dus.

‘Gun het elkaar’

Laura Ebbenhorst is marketingmanager en moeder van Mels (1): “Als mijn vriend vraagt ‘kan ik die en die avond weg’ of ‘zou ik een week op wintersport kunnen wat jou betreft?’, dan juich ik dat direct toe. Ik gun het hem. Ook deels uit eigenbelang, want als ik het hem gun, mag ik ook. Het klinkt zo simpel, maar ik ben heel blij dat wij dit zo doen. Soms denk ik gewoon: ‘Ik moet nú even een weekend alleen.’ Ik ga dan ook regelmatig de deur uit, lekker weg met vriendinnen en dit jaar misschien wel een week naar een vriendin in Shanghai.”

Maureen Kengen, beeldredacteur en moeder van Bo (4): “Ben ik ’s avonds nog aan het werk geweest, dan moet ik altijd even ontspannen met een tv-programma. Of gewoon lekker geestdodend Instagrammen. Maakt niet uit hoe laat het is, al is het diep in de nacht en ligt het hele gezin, de hele straat of de hele stad al lang op één oor.”
 

‘Tijd voor mezelf… in de auto’

Marieke Wolthers, manager b2b en moeder van Jelte (8) en Sil (12): “Tijd voor jezelf, wat is dat? De autorit van en naar mijn werk is tijd voor mezelf. Even bellen met mijn man, vriendinnen en familie, muziek luisteren en mezelf vooral niet opjutten omdat er file staat. Daarnaast heb ik de ‘7 Minute Workout’-app ontdekt. Zo kan ik er na een paar minuten intensief sporten weer tegenaan.”

Sabine Geurten is chef beeld en moeder van Liv (12): “De deur uitlopen, de stad in zonder plan en zonder eindtijd. Gewoon kijken wat de dag me brengt. In en uit winkels struinen zonder dat iemand op me wacht. Lunchen, kopje koffie, shoppen, galerie, wijntje in een café wellicht… En zie ik dat er een leuke film draait, dan ga ik daar nog even heen. Heerlijk.”
 

‘Oké, één badkamerknuffel dan’

Sara van Gorp, hoofdredacteur en moeder van Ko (8) en Toon (3): “Mijn badkamertijd ‘s ochtends is heilig. Zonder me-time word ik narrig. Ik wil het liefst een halfuur ongestoord douchen, lekkere crèmes op mijn lijf smeren, spul in mijn haar gooien en de boel föhnen. (Wie overigens heeft bedacht dat kort haar praktisch is, had ongelijk; ik heb nog nooit zoveel tijd aan m’n haar besteed.) Ik ben volstrekt non communicado. Slechts voor één ding mag ik gestoord worden: een vette badkamerknuffel om de hoek van de deur.” 

Over badkamertijd gesproken: we waren bij Kek Mama al fan van de fijne Naïf-producten voor kinderen. Dus we zijn helemaal blij dat er nu ook zo’n mooie reeks is voor vrouwen: bodylotion, scrub, showergel, handcrème, shampoo, conditioner, cleanser en dag- en nachtcrème. De producten van Naïf zijn zo puur mogelijk en bevatten geen minerale oliën, chemische conserveringsmiddelen of harde chemicaliën. Sara gebruikte ze allemaal en vindt ze top.