Zo lijkt je outfit duur (terwijl hij dat niet is)

08.04.2000 11:43
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Balenciaga sneakers, een Prada tas, een Burberry trenchcoat: als we geld hadden, wisten we het wel. Maar hoe kun je er stijlvol bijlopen als je geen Bitcoin hebt gekocht in 2010?

Iedere Fashion Week zwijmelen we weer weg bij al die mooie shows en ál die mooie outfits met een prijskaartje waar je u tegen zegt. Onbereikbaar voor gewone mensen – zoals bijna iedereen op de aardbol. Wat nou als we je zeggen dat je diezelfde stijlvolle looks kunt bereiken, maar dan voor een vriendelijkere prijs? Het enige wat je nodig hebt zijn een paar van onze tips om je fashion level omhoog te krikken. 

High fashion met een laag budget

We verklappen het geheim met alle liefde: het zit hem in minimalisme, klassieke items en kwalitatief mooie stoffen. Als je op een shopping spree gaat, wees dan eens écht kritisch. Stel jezelf de volgende vragen: kreukelt de stof snel? Is het item mooi afgewerkt? Zal deze trui snel gaan pillen? Van welke materialen is het kledingstuk gemaakt? Zo kun je 100% synthetische stoffen beter links laten liggen, daar waar natuurlijke stoffen en materialen vaak een betere optie zijn. Je betaalt misschien iéts meer voor een item, maar je doet er langer mee omdat het langer mooi blijft én je ziet er stijlvoller uit. 

Trends vs. klassiekers

Ook is het goed om jezelf af te vragen of een item nog steeds on trend is over een paar jaar. Vaak is dit met klassieke en tijdloze items het geval, en die hebben dan ook een duurdere uitstraling dan trendy kledingstukken. Investeer altijd iets meer in je schoenen en je tas, want die draag je dagelijks en maken je outfit. Goedkoop is duurkoop in dit geval.