Zo krijg je witte sneakers weer wit

12.04.2000 20:17
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Witte sneakers zijn een favoriet als het aankomt op schoenen. Ze zijn dan ook te vinden in ontzettend veel mooie modellen en de gympen passen bij zo’n beetje iedere denkbare outfit. Helaas zit er wel een keerzijde aan; niets wordt zo snel vies als wit. 

We kiezen tegenwoordig steeds vaker voor witte sneakers. Denk maar aan witte Adidas sneakers of tijdloze witte Nikes. En naast deze klassieke modellen zijn er ook nog een hoop andere varianten te koop. Denk bijvoorbeeld aan de de platform sneakers en het dad-model. Maar hoeveel we ook van de schoen houden, er is niets zo vervelend als witte gympen die na twee keer aantrekken al bijna niet meer te onderscheiden zijn van je zwarte sneakers. Soms kun je boenen wat je wilt, vaak worden ze nooit meer zo spierwit als voorheen. En dat is zonde. Gelukkig hebben we hier een aantal hele handige tips voor je.

6 tips om je sneakers wit te houden

#1 De eerste is zo voor de hand liggend en tóch negeren we deze heel vaak. We doelen natuurlijk op de sprays die iedere schoenverkoper je aan probeert te smeren. Toch is het handig er één in huis te hebben, want de spray creëert een beschermende laag over je sneakers. Handig, want wat niet op je schoen komt, hoef je er ook niet van af te halen.

#2 Tijd om afscheid te nemen van vergeelde zolen. Dat de zolen verkleuren is niet zo gek. Deze krijgen het meest te verduren. Dit komt echter niet alleen door het dragen. Ook de zon doet weinig goeds, waardoor jouw prachtige witte zolen in loop van tijd in alle tinten geel veranderen. Bewaar daarom je schoenen in de doos in een kast. 

#3 Tandpasta is een top middel als het op vieze schoenen aankomt. Je haalt hiermee namelijk gemakkelijk vlekjes weg en met behulp van een tandenborstel kom je overal bij.

#4 Deze tip is bedoeld voor wie in bezit is van een paar canvas sneakers. De vorige tip gaat namelijk niet werken op jouw schoenen. Geen probleem, want voor jou is er een hele makkelijke oplossing. Deze schoenen kun je namelijk gewoon wassen. Voordat je ze voorziet van wat water, smeer je ze in met wat babyshampoo. Zodra je klaar bent lijken ze ineens gloednieuw! De wasmachine raden we af, want die kan ervoor zorgen dat je zolen loslaten.

#5 Zijn er plekjes die met geen mogelijkheid weg lijken te gaan? Een beetje witte nagellak doet wonderen.

#6 Niet alleen je schoen zelf, maar ook je veters kunnen aardig vies worden. Ze hebben al snel de neiging om grijs te worden en dat staat niet zo mooi bij je schone schoenen. Door ze gewoon met wat warm water te wassen heb je het probleem zo opgelost. Een nóg simpelere manier is de wasmachine. Zorg wel dat je ze eerst in een waszakje stopt.