Zo houd je je decolleté langer jong

08.04.2000 11:46
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

We verzorgen ons gezicht als de beste, maar vergeten ons decolleté nog wel eens. Not so smart, als je je bedenkt dat deze huid het snelst verouderd van ons hele lijf. 

Aandacht geven dus, dat decolleté. Vooral als je je bedenkt dat dit gedeelte extra droog en altijd in beweging is. Dé ideale omstandigheden voor rimpels. Maar waar begin je? Het liefst wil je over tien of twintig jaar ook nog die v-hals blouse kunnen dragen. Wij hebben het antwoord. Bedank ons later maar.

Thank us later..

#1 Scrub je huid met een zachte scrub. Met de nadruk op ‘zacht', want een te harde scrub kan je huid onnodig beschadigen. Het beste is om te gaan voor een scrub die vanzelf oplost, zodat je nooit te veel of de hard kunt scrubben. Denk hierbij aan een suikerscrub, die je zelfs ook zelf kunt maken in combinatie met olijfolie.

#2 Leg je smartphone wat vaker weg. Dit klinkt misschien ontzettend gek in je oren, maar hoe langer je op je telefoon zit, hoe groter de kans op rimpels bij je decolleté. Dit heeft te maken met het feit dat je naar voren leunt, waardoor er plooitjes ontstaan die na verloop van tijd niet meer verdwijnen. Even afkicken dus.

#3 Gebruik rijke verzorgingsproducten. Niets zo belangrijk als het voeden van de huid om rimpels tegen te gaan, en vooral de droge hals kan wel wat extra verzorging in de vorm van een crème of olie gebruiken. Smeer je hals minimaal één keer per dag goed in. Heb jij van nature een vette huid? Dan is het alsnog slim om te hydrateren, maar dan een lichtere, olievrije formule.

#4 Stap nooit de deur uit zonder een SPF. Dat een goede SPF op ons gezicht een must is weten we, maar op de hals mogen we ‘m nog wel eens vergeten. Vooral in de zonnige maanden is het van belang dat je ook je hals mee neemt, vooral als er geen stof overheen valt. Op jonge leeftijd zul je dit misschien overdreven vinden, maar hoe ouder je wordt, hoe meer profijt je er van zult hebben dat je in je jonge jaren goed gesmeerd hebt. Draag minimaal SPF 30, ook als je een donkerdere huid hebt.