Zo denken mannen écht over lingerie

12.04.2000 08:37
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Sommige vrouwen hebben een lade vol lingerie, andere vrouwen kopen eens in de zoveel tijd een drietal beha’s met bijpassende slips en vinden het wel goed zo. 

Wat vinden mannen nu eigenlijk van vrouwenlingerie? Geven zij er veel om? Of hebben ze oog voor hele andere dingen? Wij vroegen in een interview zes mannen het hemd van het lijf. En de antwoorden liegen er niet om…

#1 Hoe belangrijk is lingerie/ondergoed voor jezelf en hoe belangrijk vind je het bij een vrouw?

Souf: “Bij een vrouw heel belangrijk! Persoonlijk vind ik het sexier om een vrouw in mooie lingerie te zien dan naakt.”

Tom: “Ik ben zo’n gast die elke dag dezelfde onderbroek draagt. En daarmee bedoel ik niet dat ik ze niet was, maar dat al mijn onderbroeken van precies hetzelfde merk zijn, in precies dezelfde maat en kleur. Lekker makkelijk. Lingerie bij vrouwen vind ik niet verschrikkelijk belangrijk, zolang het maar verzorgd oogt, past bij de persoon die het draagt en ontzettend, onverdraaglijk, oogverblindend sexy staat.”

Robin: “Lingerie is als de kersen op de taart. Heel belangrijk dus.”

Sjoerd: “Er liggen een aantal dure merkboxers in mijn kast maar voor de rest draag normale goedzittende boxers. Ik vind €50,- euro voor een boxer wel wat ver gaan. Verwacht dan ook van een vrouw niet dat ze elke dag in de duurste lingerie rondloopt. Hoeveel waarde moet je ergens aan hechten als het voornamelijk toch bedekt is?”

Luc: “Heel belangrijk bij een vrouw, leuke verpakking en uitpakken(liefst zelf) maakt het cadeau toch een stuk leuker… Voor mezelf hou ik het simpel, zwarte, grijze, witte boxers van HUGO.”

Steven: “Bij mezelf heel spannend, all black en soms grijs. Bij dames is het belangrijk, anders komt ze m’n bed niet in.”

#2 Wat is absoluut not done voor een vrouw om te dragen?

Souf: “Te groot ondergoed en van die oma-onderbroeken. Big FAIL”

Tom: “Van vrouwen in boxershort ben ik geen groot fan – tenzij het mijn boxershort is. Oude, voddige beha’s zijn niet aantrekkelijk, dat moge duidelijk zijn. En voor die zuurstokroze Victoria’s Secret-onderbroekjes met allerlei strikjes en andere tierelantijnen loop ik ook niet echt warm. Datzelfde geldt trouwens voor piepkleine stringetjes: te Jersey Shore.”

Robin: “Granny pannies…Maar als mijn broek er van afzakt, zullen dat wel geen granny pannies zijn.”

Sjoerd: “Ik word bijzonder droevig van Marlies Dekkers bh’s. Het doet me denken aan vrouwen die te bewust van hun eigen seksualiteit zijn en op zaterdagavond ergens in een sm kamertje met een zweepje op de billetjes van een sullig mannetje slaan.”

Steven: “Granny Pants of te grote strings.”

Luc: “Alles wat je niet zou dragen tijdens een date, moet je eigenlijk gewoon nooit dragen. Ook niet als je zondag brak op de bank hangt.. Nooit.”

#3 Welke kleur spreekt je aan in lingerie en waarom?

Souf: “ Zwart! Dit toont de duistere kant van een vrouw ;-).”

Tom:”Ik ben een sucker voor zwart. Sommigen zullen zeggen: saai. Ik zeg: klassiek. Maar een beetje rood op z’n tijd is ook niet verkeerd.”

Robin: “Ik ben zelf fan van zwart, maar rood of wit kan ook. De kleur moet in contrast staan met je huidskleur waardoor het lekker opvalt.”

Sjoerd: “Wat betreft kleuren gaat mijn voorkeur uit naar traditioneel zwart. Bruine of huidkleurige bh’s zijn uit de boze en ook wit is wat mij betreft erg inspiratieloos. Een fel kleurtje kan behoorlijk sexy en speels zijn. Neon geel? Al is de kans dat het hoerig of kinderlijk wordt wel snel aanwezig. Je wilt als het er op aankomt niet als een 12-jarig meisje uitzien natuurlijk.”

Luc: “Zwart, blijft de meest sexy kleur.”

Steven: “Zwart, wit en rood. Beetje kleur mag, maar niet te moeilijk.”

#4 Veel vrouwen dragen ook corrigerende lingerie, shapewear, oké of not done?

Souf:“Ik kan me wel indenken dat vrouwen dit dragen, maar dan ook weer niet zo extreem dat wanneer ’t uitgaat alles alle kanten opvliegt.”

Tom: “Als zij zich daar prettig bij voelt, kun je er als man moeilijk een punt van maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik corrigerende lingerie nog nooit live heb mogen aanschouwen, dus een gedegen oordeel zit er niet in. ”

Robin: “Natuurlijk! Altijd een goed idee in de winter. Maar in de zomer kom je er niet mee weg. Een regelmatig bezoekje aan de sportschool is een betere oplossing.”

Sjoerd: “Als je er als vrouw prettig bij voelt moet je het zeker doen. Ik vind op Google voldoende corrigerende lingerie die lang niet zo gek zijn. Dus wat mij betreft zeker prima.”

Luc: “Als je je daardoor als vrouw lekkerder voelt, gewoon doen.”

Steven: “Ok, als ze daarna maar gaat sporten.”

#5 En wat vind je van push-up beha's en zogeheten billenlifters?

Souf: “Push-up oke, maar billenlifters…Nee! Maar ik ben ook een billenman, misschien daarom.”

Tom:”Push-up beha’s hebben een wonderlijk effect op zowel het vrouwen- als het mannenlichaam. Bij sommige vrouwen maken ze van niets iets – en praktisch alle mannen trappen er in. Positief: vrouwen die hun ronde vormen op deze manier ‘op de juiste plek’ weten te krijgen zullen zich daardoor waarschijnlijk zelfverzekerder voelen. Negatief: als man kun je voor een onaangename verrassing komen te staan.”

Robin: “Fake it till you make it! Maar de waarheid komt altijd uit. Dus pas op voor afknappers!”

Sjoerd: “Absoluut geen probleem met een push-up beha. Zolang ze maar niet ergens achter in je nek liggen en je borst niet over de beha heen kukelt wanneer je loopt. Daar krijg ik de kriebels van. Billenlifters? Bestaan die? Ho eens, ik voel me voor gelogen! Na wat Google werk moet ik zeggen dat ik ze er uit vind zien als middeleeuws hemd met kontflap. Een no go dus.”

Steven: “Push-up is zeker van toegevoegde waarde, maar zorg dat ze niet in je nek zitten. Billen is wel het eerste waar ik naar kijk, dus dat moet wel goed zitten.”

Luc: “Push-up beha kan wel sexy zijn, de twins toch even meer in de spotlight zetten. Maar billenlifters.. kan niet, dat moet gewoon goed zijn. Beter een paar squats extra doen in plaats van zo’n ding kopen.”

#6 Als je een lingerie-set mocht ontwerpen voor een vrouw, hoe zou deze er dan uitzien?

Souf:” Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Sommige lingeriemerken doen een fantastische job in het ontwerpen van lingerie.”

Tom: “Zwart zonder fratsen, op een klein kanten randje na.”

Robin: “Het vrouwelijke lichaam zit vol mooie rondingen en deze zou ik extra accentueren.”

Sjoerd: “Kant, heel veel kant. Met dunne behabandjes. Niets zo lelijk als een bh-band waar je een hele backpack aan weet vast te knopen.”

Steven: “Zwart, niet teveel padding, beetje kant, jarretels en een Notre Vue logo op de bovenkant van de hipster ;)”

Luc: “Sowieso zwart. Voor de rest… Zouden we wat lingeriemodellen tot onze beschikking kunnen krijgen? Ik mis nu wat inspiratie.”

#7 Het boek, en nu ook de film, fifty shades of grey heeft heel wat teweeg gebracht in de slaapkamer en vrouwen experimenteren nu veel meer met jarretels, seksspeeltjes, speciale kousen en erotische lingerie. Hoe sta je hier tegenover? Vind je het opwindend of ren je gillend de kamer uit?

Souf: “Goed zo dames, blijven experimenteren!”

Tom:”Ik zal niet gillend wegrennen als de vrouw in kwestie in een, eh, zinnenprikkelend setje de slaapkamer binnenstapt. Maar echt nodig vind ik het nou ook weer niet. Ik associeer dit soort zaken vooral met wanhopige pogingen om een op sterven na dode relatie nieuw leven in te blazen en met vrouwen die zich uit onzekerheid de raarste dingen in het hoofd halen. Als ik jou fantastisch vind, is dat genoeg.”

Robin: “Lekker experimenteren zou ik zeggen. Je merkt het van zelf wel als hij het niks vindt.”

Sjoerd: “Zolang het geen gewoonte of standaard wordt, vind ik het prima. Anders gaat de lol er ook weer snel van af ben ik bang. Maar verder juich ik het absoluut toe.”

Luc: “Yesssss! Dit kan ik alleen maar toejuichen. Ik wil me bij deze dan ook opgeven als proefkonijn, m’n nummer is 064…”

Steven: “Ok ff rustig blijven ouwe. Maar ook ik loop er zeker niet voor weg.”

#8 Stel: Je ontmoet een super leuke meid tijdens het uitgaan. De hele avond lekker kletsen, lachen, dansen en uiteindelijk besluiten jullie samen naar huis te gaan. Op het moment suprême spot je haar in een oma-onderbroek á la Bridget Jones. Wat gaat er door je heen? En: Zeg je er iets van?

Souf: “Tijdens een hele avond kletsen heb ik dit vast al gespot! Dan was het ook gelijk bij een vriendelijke lach gebleven… haha! “

Tom: “Als ze dit op een niet-ironische manier draagt is het blijkbaar een vrouw die geen fuck geeft om wat anderen van haar vinden. Ik hou van zulke vrouwen. Aan de andere kant: echt nodig lijkt het me niet om zulke onderbroeken te dragen en de kans dat ik ooit in bovenstaande situatie beland is nihil (hoop ik).”

Robin: “Hahaha, hilarisch! Wat is er mis met haar! Maar gelukkig kan alles uit. Als er daarna een date volgt, heb je gelijk een goed cadeau.”

Sjoerd: “Aiii, is het wasdag vandaag en liggen alle slipjes nog in de droger? Niet te lang over nadenken en snel uit die handel.”

Steven: “Ik zou keihard lachen en een opmerking maken a la ‘hopelijk slaap je naakt’.”

Luc: “Voordat ik iemand meeneem heb ik allang gespot of ze er eentje aan heeft…#eyeofthetiger. Dan gaat ze zeker niet mee naar huis.”

#9 Welke celebrity of topmodel heeft volgens jullie het perfecte lingerie-lichaam en waarom?

Souf: “Perfect wordt best lastig maar een clash tussen Doutzen, Irina Shayk, Candice en Adriana Lima. Ik kan moeilijk kiezen. “

Tom: “Beyoncé heeft niet alleen het hart op de juiste plaats, ook de rest van haar lichaam klopt heel aardig met hoe onze lieve Heer het voor zich gezien moet hebben.”

Robin: “Candice Swanepoel. Niet te groot en met dat zandloper figuurtje staat alles haar.”

Sjoerd: “Lastige vraag. Ik ben geen kenner wanneer het om modellen gaat, maar ik kan altijd wel rode wangetjes krijgen van Emily Ratajkowski die in de videoclip ‘Blurred Lines’ met misschien iets te weinig lingerie aan paradeert.”

Luc: “Alexis Ren & Adriana Lima, die zijn wel goed gelukt die twee. Lange benen, smalle waist en goede billen. Meer heb ik niet nodig.”

Steven: “Candice Swanepoel, omdat ze perfect in verhouding is.”

#10 Lingerie tip voor de ladies:

Souf: ”Lingerie die je kan aanhouden tijdens een sexy avondje met je partner….aanrader!“

Tom: “Hijs jezelf niet in moeilijk setjes als je je daar niet goed bij voelt. Mannen die vragen of je een keer iets ‘stouts’ wil aantrekken zijn eikels met een erectiestoornis of pornoverslaving. Met alle respect.”

Robin: “Bodysuit!”

Sjoerd: “Geen gekke printjes of vulling waarbij je in een shirt direct ziet dat er een leegte van jewelste achter schuilgaat. Niets mis met kleine bosten maar vulling + valse verwachtingen zijn niet de way to go. Hijs je zelf daarbij niet in een heel visnet of stellage van enkele honderden euro’s. Waarschijnlijk zit het voor geen meter en wat de meeste mannen betreft mag het toch weer zo snel mogelijk uit.”

Steven: “Trek iets aan waarin jezelf sexy voelt, en het hoeft niet altijd comfortabel te zijn. Voor mij hoeft het niet too much, ik trek het toch uit.”

Luc: “Niets is sexier dan een vrouw die zich lekker voelt in goede lingerie, dus trek je go-to setje aan… Bel je man.. Zeg ‘m af en ik zie je rond 9 bij mij..”