Welke kleding staat mooi bij brede schouders?

22.04.2000 09:17
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Brede schouders: het is iets waar de meeste mannen naar streven maar waar je als vrouw misschien niet altijd even blij mee bent. Want die blazers met schoudervullingen die je nu o-ve-ral ziet? Die zijn dus mooi niet aan jou besteed. En ook off-shoulder tops staan je vriendin met welgevormde heupen vaak beter.

Gelukkig is er een hoop dat jij met je atletische figuur - waar menig vrouw jaloers op is. geloof ons! - fantastisch zal staan. Want of je je heupen nou een beetje breder laat lijken of je schouders iets smaller: je kunt je lichaam met de juiste kleding makkelijk in balans brengen. Lees mee:

Welke kleding staat mooi bij brede schouders?

Vrouwen met brede schouders hebben een zogenaamd koffiefilter of omgekeerde driehoek figuur. Dat oogt vaak atletisch en dat is precies waarom mannen zo hun best doen in de sportschool om dit te bereiken. Als vrouw is er natuurlijk helemaal niks mis met zo'n figuur. Sterker nog: je oogt krachtig en sportief. Maar wil je voorkomen dat je schouders nóg breder lijken of wil je je figuur iets meer in balans brengen? Hou dan met onderstaande rekening:

#1 Hooggesloten top, boothalzen of off shoulder tops laten je schouders breder lijken dan ze zijn - en dat is precies waarom ze zo goed werken voor vrouwen die juist rond de schouders wat meer volume willen hebben. Jij kan je echter beter storten op tops met een mooie V-hals of een diepe U-hals want die breken je schouderpartij optisch in tweeën. 

#2 Ook niet handig: tops met hele dunne bandjes, blazers met brede kragen of revers en double breasted jasjes. Wat dan wel? Tops met een raglan mouw. Dit soort mouw wordt hoog ingezet, startend bij de hals en loopt vanaf daar weg onder de oksel. 

#3 Je kunt het accent ook naar andere delen van je lichaam trekken, bijvoorbeeld naar je benen. Kies dan voor tops in een effen kleur en zonder prints of andere poespas en bewaar dat voor je broek of rok. 

#4 Een hele strakke broek zal het omgekeerde driehoek figuur versterken, een wijdere broek of een met uitlopende pijpen brengt je lichaam meer in balans.