Waarom koffie het geheim is voor vol en gezond haar

15.04.2000 10:37
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ben jij een echte koffieleut? Dan zullen wij je hier vast blij mee maken: koffie heeft namelijk veel meer voordelen dan alleen het geven van energie en extra concentratie. En één daarvan heeft alles te maken met beauty.

Je dagelijkse kop koffie en je kapsel hebben meer met elkaar te maken dan je denkt. Laten we het erop houden dat koffie een belangrijk deel uitmaakt van onze dag. Of ons leven. Dan word je vast ook heel gelukkig wanneer twee van deze grote favorieten, namelijk beauty en koffie, elkaar ontmoeten.

Koffie geeft een cafeïneboost

Want wat blijkt: ook ons haar is dol op koffie. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat cafeïne de hoofdhuid niet alleen beschermt tegen Dihydrotestosteron (een stof die haargroei vertraagt), maar dat het zelfs de groei van nieuwe haren kan stimuleren. Die extensions, stimulerende haarproducten of een ander haargroeimiddel zijn dus niet meer nodig. Of zijn we nu iets té positief? Uit het onderzoek blijkt dat haarzakjes die werden behandeld met cafeïne al na 24 uur een behoorlijk verschil in groei laten zien ten opzichte van haarzakjes die niet in aanraking zijn gekomen met cafeïne. Na een behandeling van 8 dagen is dit verschil zelfs nóg groter. Haarzakjes die even wat minder actief zijn krijgen een boost en ook productieve haarzakjes worden aangezet tot een snellere groei. Fun fact: dit effect is duidelijker bij vrouwen dan bij mannen én geldt voor alle haarkleuren.