Waarom je je haar met rauw ei moet wassen

12.04.2000 07:31
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ons haar heeft nogal wat te verduren. We gaan in de weer met warme stijl- en krultangen, dragen het in strakke staarten en onze lokken worden vaak genoeg voorzien van een verse lak verf. Goede verzorging is daarom extra belangrijk. Wij geven je de ultieme tip voor een gezonde coupe: was je haar met rauw ei. 

Ja, het staat er echt. Je haar wassen met rauw ei is misschien niet het meest smakelijke wat er is, maar het verzorgt je haar als geen ander. Al ruikt het wel stuk minder lekker dan die luxe shampoos, toch raden we het je aan om in ieder geval één keer per week je haar te wassen met rauwe eieren. Eieren bevatten namelijk belangrijke stoffen die goed zijn voor je hoofdhuid. Geloof ons, je haar gaat je echt dankbaar zijn. 

Was je haar met rauw ei voor stralende lokken

Zo zorgt het eiwit voor een goede haarstructuur en extra veel volume. Aminozuren zijn goed voor de haargroei en vetzuren kunnen pluizig & gespleten punten voorkomen. Als laatste zorgt het foliumzuur dat je haar minder snel uitvalt. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Maar voordat je begint met het wassen, is het belangrijk dat je kijkt naar jouw eigen haartype. Voor ieder haartype is namelijk een ander deel van het ei nodig.

Verschillende haartypes

Heb je snel last van vet haar, ook wanneer je het net hebt gewassen? Dan kan je het beste je haren wasen met het eiwit. Het eiwit kan namelijk helpen bij het reguleren van de talgproductie van de hoofdhuid. Ook vermindert het roos en geeft het eiwit volume aan je haar. Weten hoe vaak je je haar moet wassen per haartype? Dat ontdek je in dit artikel >

Als je droog haar hebt moet je juist het eigeel reserveren. Dit eigeel zorgt voor het herstel van gespleten haarpunten én geeft je haar direct meer glans. Zit jouw haartype hier juist tussenin? Dan kun je het eigeel en het eiwit gewoon met elkaar mixen. Easy does it.

Het stappenplan naar gezonde lokken

#1 Klutsen maar. Kluts het eigedeelte dat past bij jouw haartype (of het hele ei) in een kom. 

#2 Begin met het ei. Omdat je de volgende dag liever niet naar rauw ei wilt ruiken, is het handig om te beginnen met het ei. Verspreid het over je haar en laat het vervolgens twintig minuten inwerken. 

#3 Spoel het ei met koud of lauw water uit. We snappen dat je liever niet onder een koude straal gaat staan, maar dit is wel het beste voor je haren. Als je namelijk het ei onder heet water uitspoelt, heb je kans dat het ei daadwerkelijk gaat ‘koken'. Dus: wil je geen geklutst ei in je haar? Dan werkt de koude straal het beste. Even doorzetten dus. 

#4 Was je haren met je favoriete shampoo én klaar! Je haar ruikt weer als roosjes en is een stuk gezonder. Herhaal dit stappenplan dus iedere week om altijd met een stralende haarbos de deur uit te gaan.