Ultiem grijs: zo draag je dé trendkleur in de lente

15.04.2000 07:53
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Je bent allang geen grijze muis meer als je je aan een grijze outfit waagt. Ultiem grijs, of ook wel ‘ultimate grey’, is niet zonder reden uitgeroepen tot trendkleur van het jaar door Pantone. 

De kleur staat symbool voor betrouwbaarheid en een stevige basis – twee aspecten die we als mens extra waarderen na een onrustig crisisjaar. Nu we richting de lente gaan is grijs misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt om aan je garderobe toe te voegen, maar de kleur is zeker een heroverweging waard. Niet alleen om te dragen op je werkdag voor een belangrijke Zoom-vergadering, maar ook naar de stad voor een middagje shoppen en een wijntje op het terras (als het weer mag).

Mooi grijs is niet saai

Dus: hoe combineer je grijs zó, dat het niet ontzettend saai wordt? Je kunt het geheel modern houden door te gaan voor hippe kledingstukken in het grijs. Een grijs pak is een gevalletje altijd goed, maar ook de grijze oversized blazer kun je zonder twijfelen aan je verlanglijst toevoegen. Ook van top tot teen in grijs is een favoriet. De truc is dan om meerdere grijstinten met elkaar te combineren voor een frisse look. Is geheel in grijs niet jouw ding? Je kunt grijs in principe bij iedere tint dragen. Van neutrale kleuren als zwart, wit en beige tot aan felle kleuren als rood, oranje of paars.