Snel koud? Deze kleding kun je beter skippen

14.04.2000 13:43
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ben jij de grootste koukleum op aarde? Als in: rillend je dag door? Dan is het hebben van een warme garderobe jouw redding.

Er zijn dan ook een aantal kledingstukken die je beter links kunt laten liggen om perikelen als kippenvel en blauwe handen te voorkomen. Items waarvan je misschien niet wist dat ze stiekem helemaal niet zo warm zijn. Benieuwd wat jij het beste kunt skippen om de winter zo comfortabel mogelijk door te komen? Komt-ie.

Warm de winter door

#1 Spijkerbroeken. Hoewel een jeans misschien perfect lijkt om de koude maanden mee te slijten, kun je beter niet voor een spijkerbroek gaan. Spijkerstof houdt de kou namelijk niet buiten de deur, en zorgt dat je lichaamswarmte makkelijk ontsnapt. Draag in plaats van een spijkerbroek dus liever een nauwsluitende stof zoals een maillot of fleecelegging.

#2 Sneakers. Die comfortabele gympen zijn in de winter iets minder fijn, want ze zijn vaak – hoe dik en warm het materiaal ook is – toch aan de koude kant. Vooral als je het vergelijkt met een paar laarzen. In de herfst misschien nog prima te doen, maar zodra de temperaturen in de buurt komen van het nulpunt wat minder.

#3 Katoenen truien. Een trui is niet zomaar een trui, want geloof ons als we zeggen als er een hoop koude truien te vinden zijn. Let dus altijd goed op het materiaal. Katoen is alles behalve warm, maar wol daarentegen weer wel. Vaak kom je truien tegen in combinatie met een synthetische stof, als polyester om je trui betaalbaar te houden. Oók deze stofcombinatie houdt goed warm in de winter.

#4 Wollen mantels. Wol is natuurlijk ontzettend warm, dat kunnen we beamen. Maar het model en de dikte van wollen mantels maakt dat ze op écht koude dagen vaak tekort schieten, vooral als je er iets minder aan uitgeeft. Als je echt graag warm blijft, ga dan voor een gewatteerde jas.

#5 Leren kleding. Het staat natuurlijk prachtig en leer is ook één van de grootste modetrends van het najaar, maar voor de echte koukleumen is leer net even te koud. Vooral in een leren jas kun je verzekerd zijn van een hoop kippenvel momenten als er een noordelijke wind opsteekt.