Met deze tips blijft je lippenstift wél zitten

13.04.2000 11:16
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Lippenstift is een item waarmee je je look compleet maakt. Vooral nu Valentijnsdag in zicht is, wil je er natuurlijk op je allerbest uitzien. 

Maar er is één ding waar we als lippenstift dragende vrouwen allemaal mee te maken krijgen: lippenstift die niet blijft zitten. Niks is vervelender dan wanneer je lief na een zoensessie helemaal onder zit. Of dat je je lippenstift na elke hap eten eigenlijk weer moet bijwerken. Zeg nou eerlijk, zo'n half randje lipstick aan het einde van de dag doet natuurlijk helemaal niets goeds meer voor je look waar je zo je best op had gedaan. Gelukkig heb je na het lezen van onderstaande tips niets meer te vrezen. En je lief ook niet. 

Lippenstift die de hele dag perfect blijft zitten

#1 Scrubben. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het aanbrengen van lippenstift. Je kunt je misschien voorstellen dat een lipstick op zachte, gladde lippen niet alleen mooier staat, maar ook beter blijft zitten. Verzorg je lippen daarom goed en scrub ze iedere week zachtjes met een nieuwe, schone tandenborstel of gebruik een speciaal daarvoor bedoelde lip scrub. 

#2 Deppen met poeder. Voordat je je lippenstift aanbrengt, matteer je deze iets met een poeder. Een compact poeder of losse poeder maken je lippen iets stroever en voorkomen dat ze te vochtig zijn en de lippenstift niet lekker blijft ‘plakken'. Wil je helemaal zeker weten dat je lipstick tot diep in de nacht blijft zitten? Breng dan ook nog een laagje poeder aan als de lippenstift eenmaal op je lippen zit. Kies wel voor een transparante poeder om je kleur niet te verpesten.

#3 Lipliner die lang blijft zitten. Lipliner zorgt er voor dat je binnen de lijntjes blijft. Als je het onder je lippenstift over je hele lip aanbrengt heb je urenlang plezier van je kleur. Een win-win dus! Je kunt hierbij ook experimenteren met verschillende kleurtinten.

#4 Tissue-happen. Zit de eerste laag op je lippen? Mooi! Nu hap je voorzichtig op een tissue. Dit doe je natuurlijk met je lippen en niet met je tanden. Mocht er overtollige lippenstift op je lippen zitten haal je dit eraf zodat dit niet gedurende de dag gebeurt. Hierna kun je nog een tweede laag aanbrengen en het proces herhalen. 

#5 Long lasting lippenstift. Ach ja, je zou het bijna vergeten. Maar de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je lipstick de hele dag blijft zitten is kiezen voor een long lasting lippenstift. Ook blijft een matte lippenstift vaak beter zitten.

#6 Verzorgen. Het grote nadeel van long lasting lippenstift? Het droogt snel uit en niemand wordt knapper van een gebarsten kleur op de lippen. Verzorg je lippen daarom goed met een lippenbalsem, zowel voor als na het aanbrengen van je long lasting lippenstift. Dit houdt je lippen soepel en voorkomt dat de kleur er als het ware afbladdert.  

#7 Eten en drinken. De beste manier om te zorgen dat je lippen de hele dag keurig gestift blijven: de hele dag niets eten en drinken… Maar dit is natuurlijk onmogelijk. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je hierbij helpen. Drink bijvoorbeeld door een rietje of maak de rand van je glas een beetje nat voordat je drinkt. Je kunt ook je mond een beetje deppen met een servet voordat je begint te eten. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je lippenstift er na een viergangenmenu nog steeds smetteloos op zit, dus trek je na het eten even terug om de boel bij te werken.