Kledingtips voor grote borsten

12.04.2001 20:11
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Als je gezegend bent met een grotere cupmaat, kan het soms best een uitdaging zijn om kleding te vinden die jouw boezem flatteert. Daarom geven wij je een aantal praktische kledingtips voor als je van boven wat zwaarder bent. De do’s & don’ts voor kleding bij grote borsten op een rij. 

Je wilt natuurlijk niet meteen alle aandacht vestigen op je decolleté. Maar tegelijkertijd wil je wel dat je kleding je figuur optimaal doet uitkomen. Met onze kledingtips zie jij er met je volle boezem voortaan altijd op je best uit. En trek je alle aandacht naar je toe om de juiste redenen. Namelijk: waar heeft die vrouw in vredesnaam die ge-wel-di-ge outfit vandaan?

Grote borsten? Dit trek je aan!

#1 Draag de juiste BH. Een goedzittende BH biedt voldoende steun aan jouw borsten en doet je figuur beter uitkomen. Hierdoor valt je kleding meteen mooier. Overweeg hierbij eens een speciale minimizer BH: deze heeft het tegenovergestelde effect van een push-up BH en laat je borsten juist kleiner lijken. Optisch een cupmaat kleiner in een fractie van een seconde.

#2 Ga voor basic. Dit klinkt misschien saai, maar is het absoluut niet. Juist kleding met veel details rond de boezem doet je borsten nog groter lijken. Daarnaast focust het juist de aandacht erop en dit wil je eigenlijk voorkomen. Franjes, knoopjes, bloemetjes: laat ze in de winkelrekken hangen.

#3 De perfecte halslijn. Asymmetrische halzen, vierkante halzen, een rechte hals of een V-vorm zijn stuk voor stuk goede keuzes voor jouw mooie boezem. Een ronde hals kun je beter niet dragen: deze maakt je van boven optisch juist zwaarder. Ook hoge halzen of coltruien flatteren je allerminst: ze doen je borsten groter lijken en focussen de aandacht op de bovenkant van je lichaam.

#4 Kies de juiste kleuren. Kleurverloop in een outfit staat altijd erg speels. Maar kies hierbij voor een donkere bovenkant en een lichtere broek of rok. Door het contrast verleg je de aandacht van je boezem naar je benen; afleidingsmanoeuvre 1.0. Andersom krijg je juist het tegenovergestelde effect. Mijd dus kledingcombinaties van een lichte top of blouse met een donkere onderkant.

#5 Laat je taille zien. Wijdvallende kleding is een absolute misser voor vrouwen met een grotere cupmaat. Vormloze kleding laat je borsten juist groter lijken, hoewel je dit in eerste instantie niet zou verwachten. Kies daarom voor strakkere modellen die je taille goed uit doen komen: een mooie wikkeljurk (met V-hals), een getailleerde blazer of een fijn overslagvest met dunne riem. Jouw slanke taille mag gezien worden!

#6 Vermijd drukke prints. Heftige prints trekken de aandacht, ook naar je grote boezem. Om dit te vermijden, kun je beter kiezen voor smalle verticale strepen. Deze maken je optisch langer en doen je borsten kleiner lijken. Laat horizontale strepen achterwege: deze doen het tegenovergestelde.

#7 De juiste ketting. Naast kleding zijn ook de juiste sieraden allesbepalend. Als je zwaarder bent van boven, doen korte kettingen het altijd goed. Lange kettingen daarentegen, leiden de aandacht juist naar je borsten. En met een beetje pech verdwijnt-ie ook nog eens in je decolleté.

#8 Opvallende andere sieraden. Oké, er is nog een truc om de aandacht finaal van je borstpartij af te leiden. Kies namelijk voor een opvallende armband, statement oorbellen of een fonkelende ring. Zolang het maar niet in de buurt van je boezem komt, zit je goed. Dus liever geen grootse broche of corsage op je borst.