Jouw figuuradvies: de mooiste looks voor een zandloper

08.04.2000 14:37
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Voor veel vrouwen is het zandloper figuur hét figuur waar ze van dromen. Het is vrouwelijk, sexy en je kunt alles dragen wat je wilt. 

Deels is dit natuurlijk hartstikke waar. Van alle bodytypes is het zandloper figuur misschien het makkelijkst omdat je geen capriolen aan de hand hoeft te halen om met je kleding dit figuur te faken. Je schouders zijn even breed als je heupen en je taille is relatief smal. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten zodat je zeker weet dat jouw figuur ook écht op z'n allermooist voor de dag komt. Daarom hebben we ook voor jou passend kledingadvies in de vorm van do's & don'ts op een rijtje gezet. 

Figuuradvies zandloper: do's

#1 De belangrijkste tip? Verlies nooit je taille uit het oog. Benadruk deze door middel van getailleerde blazers, high waisted rokken of broeken of jassen – zoals de trenchcoat – die je in je taille aan kunt snoeren. #2 Omdat je een super vrouwelijk figuur hebt, mag daar best iets mannelijks tegenover staan. Een pak staat jou fantastisch. Denk er alleen wel om dat je voor een getailleerde blazer kiest en dat ook je pantalon mooi aansluit. We willen je figuur wel blijven zien. #3 Een kokerrok zou jouw favoriete look moeten worden. Zo'n rok is namelijk erg lief voor je mooie rondingen maar blijft tegelijkertijd stijlvol. #4 Nog zo'n item dat je eigenlijk direct in huis moet halen: een wikkeljurk. Deze benadrukt namelijk je taille en laat je boezem en heupen mooi uitkomen. #5 Een beetje decolleté is wel zo fijn; zo zorg je ervoor dat je boven- en onderkant mooi in balans blijven.

Figuuradvies zandloper: don'ts

#1 Jouw figuur is van zichzelf al verdomde sexy, dat hoef je echt niet nóg meer te benadrukken door middel van korte rokjes, diepe decolletés en superstrakke jurken. Hou het classy. #2 Oké, als het écht super koud is mag je jezelf natuurlijk in een mega trui hullen. Maar anders? Liever niet. Grove breisels verhullen namelijk je figuur en maken je optisch breder dan je eigenlijk bent. #3 Zorg ervoor dat je tops of jasjes niet op het breedste punt van je heupen eindigen. Hier wordt je oog namelijk automatisch naartoe getrokken en dat willen we natuurlijk liever niet.