Jouw figuuradvies: de beste tips voor een appel

08.04.2000 14:40
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het appelfiguur kenmerkt zich door schouders die net zo breed zijn als de heupen en een taille die nog iets breder is. Door middel van de juiste kleding laat jij je lichaam op haar mooist uitkomen.

Als jij een appeltje bent zit het meeste volume rond je buik en taille. Je benen daarentegen zijn je grote trots en die moet je wat ons betreft dan ook alle aandacht geven. Met dit in gedachten zijn er meer dan genoeg items die je als appel geweldig staan. Zo haal je altijd het beste uit jezelf.

Figuuradvies appel: do's

#1 Jouw benen mogen gezien worden! Dat kun je bijvoorbeeld doen door het dragen van wat kortere rokken en geprinte broeken. Maar ze in volle glorie aan de buitenwereld laten zien mag natuurlijk ook. #2 Om de bovenkant van je lichaam iets minder pompeus te laten lijken, kun je dit vlak opbreken door middel van een V-hals. Sexy maar stijlvol. #3 Een blouse met overslag is voor jou perfect: deze laat wat huid zien én verhult dat buikje op de dagen dat je er wat minder blij mee bent. #4 Je benen zijn een stuk slanker dan je bovenlichaam, dus deze kunnen best wat meer body gebruiken om het geheel in balans te brengen. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een grover materiaal zoals leer of velvet. #5 Om je taille meer te benadrukken kun je kiezen voor een mooie getailleerde blazer of top. 

Figuuradvies appel: don'ts

#1 Hooggesloten tops, sjaaltjes of grote kettingen laten je voller van boven lijken en dat is nou juist niét wat je wilt. #2 Om de aandacht niet teveel naar de bovenkant van je lichaam te trekken, kun je beter geen tops met prints, ruches of andere details dragen. Bewaar dat voor de onderkant! #3 Borstzakken of grove revers laten je bovenkant optisch groter lijken. Liever niet dragen dus.