Je haar wassen uitstellen? Het kan!

19.04.2001 21:30
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Van uitstel komt afstel. En dat is in het geval van je haar wassen goed nieuws. Wij geven je 5 tips om die wasbeurt uit te stellen. Met een goed resultaat als gevolg.

Er zitten namelijk nogal wat voordelen aan het verminderen van je haar wassen. Het scheelt je tijd, geld - want je doet veel langer met je shampoo en conditioner - en je bespaart water. Een win-win-win situatie dus. Bovendien kan het te vaak wassen van je lokken zorgen voor haaruitval. Als je je haar minder stimuleert met warm water en reinigende middelen, zullen je haar en hoofdhuid zich langzaamaan zelf schoonmaken. Je moet even doorbijten, maar het is het waard. Geloof ons. 

Stop met iedere dag je haar wassen

#1 Stapje voor stapje. Vrouwen met dun haar wassen het vaak iedere dag. Begin dan in de eerste week met uitstel van één dag. De week erna ga je een stapje verder en stel je het 2 of 3 dagen uit. Op die manier bouw je het rustig op. Na 3 weken zie en merk je ongetwijfeld resultaat.

#2 Dág haarproducten. Hoe gehecht je ook aan je serums, heat protecting sprays en volumepoeder bent: tijdens deze periode berg je ze op. Of gebruik je ze zo min mogelijk. Blijf vooral ver weg van je hoofdhuid. Een serum is meer dan voldoende op de puntjes van droog haar.

#3 Zijden kussensloop. Het gladde oppervlak van een zacht, zijden kussensloop laat ons nu al wegdromen. Bovendien doet het veel goeds voor je haar. De wrijving met je kussen blijft, maar is veel minder schadelijk voor je lokken. Zeg maar dag tegen gespleten punten of klitten.

#4 Droogshampoo. Ja, droogshampoo wordt gedurende je no shampoo dagen je beste vriend. Vooral op de laatste dagen kan je haar wat vet aanvoelen (of het ook echt zijn) en dat wil je graag verdoezelen. 

#5 Bind je haar vast. De dag van het wassen is aangebroken. Jij kan je geluk vast niet op. Eindelijk mag je gedag zeggen tegen vet haar. Bewaar die wasbeurt wel voor 's avonds en laat het dan aan de lucht drogen. Om de dag door te komen draag je je haar in een hoge staart of juist in een laag knotje. Met een vrolijke scrunchie erin ziet niemand dat je een vette coupe hebt. Kijk, dat dwingt je gelijk tot creativiteit wat betreft je haardos. Nieuwe kapsels uitproberen kan namelijk nooit kwaad.