How to: zelf je haar invlechten

14.04.2000 12:25
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Niets zo fijn als een vlecht in je haar. Het houdt je haren uit je gezicht en ziet er daarbij ook nog eens heel modieus uit. Het blijft alleen een hele kunst om je haar zelf in te vlechten. Hoe doen al die handige Harry’s dat toch?

Gelukkig zijn er genoeg haartutorials in omloop die jou de fijne kneepjes van het vak laten zien. Je hoeft heus niet in het bezit te zijn van lange lokken of hairextensions; ook vrouwen met korter haar kunnen hun haar vlechten. En laten wij nou een fijne video hebben gevonden waarin jij leert hoe je bij jezelf je haar invlecht. Watch and learn.

Haar invlechten voor beginners

Neem nu de ingevlochten vlecht, oftewel de French braid. Heel mooi op een plaatje, maar zelf je haar opsteken met een leuk haarelastiek lukt al nauwelijks, laat staan zo'n ingewikkelde vlecht in elkaar flansen. Veel plukken vallen los en vaak komen er ook nog eens pijnlijke klitten in je haar. Maar hulp is onderweg: na het zien van dit handige filmpje wordt invlechten voortaan een eitje.

Zo maak je een mooie vlecht

Wil je deze tutorial stap voor stap nog eens uitgelegd hebben? Bekijk dan snel het stappenplan hieronder. Doordat de invlecht de basis is van heel veel moeilijke vlechten, mag jij jezelf zeker een professional noemen als je deze mooie vlecht onder de knie hebt. Om het geheel helemaal af te maken kun je er nog een mooie haarspeld bij dragen. Laat al die moeilijke kapsels maar komen, jij bent er klaar voor.

#1 Je haar verdelen. Pak een pluk haar van ongeveer vijf centimeter bovenop je hoofd en verdeel deze pluk in drie strengen.

#2 Normaal vlechten. Om te beginnen start je met een normale vlecht. Pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkant erbij.

#3 Neem al je haar mee. Zorg er wel voor dat je op het einde al je haar hebt gebruikt, je wilt natuurlijk wel een mooi eindresultaat.