Grote voeten? Zó laat je ze kleiner lijken

15.04.2000 12:03
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ben jij ‘gezegend’ met een paar boten van voeten? Grote kans dat je er niet al te blij mee bent. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om er optisch een paar maten vanaf te snoepen.

Want je kunt je joekels makkelijk twee maten - of meer - kleiner laten lijken als je het juiste schoeisel draagt. Leuk detail: niet alles is afhankelijk van wat je aan je voeten hebt. Ook de rest van je outfit kan heel veel doen voor de juiste proporties. 

Jouw grote voeten optisch kleiner

#1 Draag flared broeken. Niets wat de aandacht meer weghaalt van je voeten dan een goede broek met wijde pijpen. Het is met een flared broek namelijk heel lastig in te schatten hoe groot jouw voeten daadwerkelijk zijn. 

#2 Skip de dunne zool. Plateauzolen in overvloed, en daar kun je als vrouw met grote voeten alleen maar heel gelukkig mee zijn. Dunne zolen onder je schoenen laten jouw voeten namelijk langer ogen en dát wil je niet.

#3 Vermijd strakke rokken. Met een aansluitende rok aan je benen wordt de aandacht vooral naar jouw voeten getrokken. De wijde rok is daarentegen wel een heel goed idee.

#4 Draag wijde tops. Om het geheel wat meer in verhouding te brengen is een wijde top een goede oplossing. Door de wijde bovenkant valt het minder op dat je onderstel ietwat aan de grote kant is.

#5 Liever geen witte gympen. Wit heeft de neiging om alles groter te doen lijken - zo ook jouw voeten. Hoe leuk en hip die witte sneaker ook is, je kunt er dus beter niet op weglopen boven maatje 41.

#6 Ga voor hakken. Een fashionable oplossing voor jouw big feet zijn hakken. Je voet gaat de hoogte in waardoor ze in verhouding een stuk minder lang lijken.

#7 Print is je vriend. Hoewel je zou denken dat de aandacht naar je voeten gaat, is geprint schoeisel tegen de natuurwetten in júist een hele goede afleidingsmanoeuvre.