Fietsen met een lange rok? Zo doe je het

15.04.2000 10:17
De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en jij stapt in een opperbest humeur in je mooiste lange rok (of jurk) op de fiets. Maar met dat humeur gaat het snel bergafwaarts want voor je het weet is de rok tussen je spaken beland waardoor -ie vol vieze vegen zit of nog erger: stuk is.

Maar dat is niet het enige probleem van fietsen met een rok. Welnee. Want één goede windhoos onder je midi rok en je ondergoed is zichtbaar voor de hele buurt. Ben jij het ook zat om - met gevaar voor eigen leven - met één hand óp je rok te fietsen? En vertik je het om die lange jurk of -rok alleen nog op fietsloze dagen uit je kast te trekken? Dat snappen we maar al te goed. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor jou gevonden.

Met een lange rok op de fiets? Een fluitje van een cent.

En die oplossing is kinderlijk simpel. Sterker nog: je hebt er alleen een muntstuk en een elastiekje voor nodig. Oké, hoe werkt het? Je pakt de munt en je plaatst deze aan de achterkant van je rok of maxi jurk tussen je benen en duwt 'm naar voren. Je doet dit ongeveer ter hoogte van je knieën of iets daarboven. Vervolgens pak je het muntstuk aan de voorkant vast en je draait het elastiekje eromheen. Je hebt nu de voor- en achterkant van je rok aan elkaar vast gemaakt waardoor je als het ware een soort broek hebt gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat je rok of lange zomerjurk niet meer opwaait én dat je geen zwierende lappen stof hebt die tussen je spaken kunnen komen. Pas wel op met afstappen; een muntje tussen je benen is dan weer niet zo charmant.