Droge lippen? Deze hack maakt ze zacht en soepel

15.04.2000 11:24
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Staat de verwarming bij jou thuis ook zo lekker te loeien? Dan is de kans groot dat je lippen droog zijn en de vellen eraan hangen – nou ja, bij wijze van spreken dan. Om ze weer lekker zacht en soepel te maken is smeren belangrijk. Maar vóór je smeert ga je natuurlijk eerst… scrubben!

Als je je lippen scrubt verwijder je dode huidcellen en al die vervelende velletjes met als gevolg dat je lippen zacht, glad en beter doorbloed worden. Trakteer je jezelf regelmatig op een libscrub dan zul je merken dat je steeds minder last krijgt van droge of ruwe lippen. Je kunt zo'n lipscrub kopen maar het is minstens zo makkelijk om er zelf een te maken van producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. 

DIY lip scrub 

Dit heb je nodig:

2 theelepels suiker (wat voor suiker maakt niet uit) | 1 theelepel honing | 1 theelepel amandelolie of olijfolie 

En dan? Mix alle ingrediënten door elkaar tot je een gladde pasta hebt. Breng de scrub vervolgens met je vingertoppen op je lippen aan en masseer zachtjes om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel je lippen daarna af met lauwwarm water en dep ze zachtjes droog. Let op: wrijf niet te hard, daarmee kun je je lippen beschadigen en is al je werk voor niets geweest. Zijn je lippen droog? Breng dan een verzorgende lippenbalsem of een likje Vaseline aan. 

Heb je nog lipscrub over? Bewaar dit in een klein potje zodat je het stappenplan over een paar dagen nog eens kunt herhalen.