Door deze kledingfoutjes lijk je voller

12.04.2000 21:04
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Kleding kan een hoop voor je doen. Je kan er slanker door lijken, maar ook voller als je je nét even verkeerd kleedt.

Natuurlijk hoeven we niet allemaal maatje zero te hebben, maar het is zonde als je er een stuk voller uitziet dan dat je bent. Wij helpen je op weg door deze kledingfoutjes op een rij te zetten, zo weet je zeker dat je ze nooit meer maakt. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Kleed je op je allermooist

#1 Hul je niet volledig in zwarte kleding. Het is algemeen bekend: zwart kleedt af. Maar wist je dat dit niet áltijd het geval is? Als je je volledig in zwarte kleding hult, benadruk je júist alles. Zorg daarom voor een beetje ‘gezelligheid' en variatie in je outfit, door zwart te combineren met een andere tint. Goede tip: draag zwart op de plekken die je iets wilt verdoezelen.

#2 Wees kritisch op de details. Als je een nieuw kledingstuk ziet hangen ben je al gauw geneigd om de details iets los te laten. Doe dit vooral niet, want het zit ‘m daar juist in. Zakken die breed uitstaan, een broek die net even te strak zit of andere knelpunten kunnen je voller laten lijken dan dat je bent.

#3 Draag goed zittend ondergoed. Onderschat nooit de kracht van goed zittend ondergoed. Het maakt je outfit, daar waar verkeerd ondergoed niet zo veel goeds doet. Een strakke outfit vraagt om naadloos ondergoed, dat in een ideale wereld ook nog eens corrigerend werkt. De investering waard, als je het ons vraagt.

#4 Let op met verkeerde kleuren. Een kleur die je goed staat kan wonderen doen voor je hele uitstraling. Wees je dus bewust van je ondertoon en welke kleuren je kan hebben en wat niet. Verkeerde kleuren kunnen je dus zelfs voller laten lijken dan dat je bent. Benieuwd naar het ideale kleurpalet voor jouw huid? Lees dan: Kleuradvies: deze kleuren passen het beste bij jou