DIY: Zo maak je een spijkerrok van een oude jeans

15.04.2000 11:04
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

We hebben ‘m allemaal in de kast liggen: die ene jeans die je afgedragen hebt maar waar je geen afstand van kan doen. Of die ene jeans die qua pasvorm toch niet helemaal bij je past, maar waarvan de wassing zo mooi is. Moet je ze weggooien? Welnee. Je maakt er gewoon een spijkerrok van. 

Zijn jullie ook zo gek op rokjes dames? Nu het zomerseizoen zich aandient zul je vast gaan nadenken over nieuwe aankopen – al die nieuwe jurken, kokerrokken, plooirokken en andere dameskleding die in de rekken hangen zijn fantastisch. Maar het opruimen en uitzoeken van je oude kledingstukken is minstens zo belangrijk. Voordat je de boel in een vuilniszak propt: houd je oude spijkerbroeken bij de hand voor deze leuke tutorial.

Wat heb je nodig?

1 schaar

1 oude jeans

1 doosje spelden

1 naaimachine

1 rok

Hoe maak je een spijkerrok?

#1 Knippen. Knip alle zomen van je jeans open. Vervolgens knip je het kruis door. Vouw de twee losse helften op elkaar. De twee helften knip je in een rechte lijn naar beneden af.

#2 Spelden. Speld de twee helften aan elkaar vast.

#3 Herhalen. Repeat: de twee stappen hierboven herhaal je met de andere twee pijpen.

#4 Maak de pijpen goed vast. De broekspijpen moeten nu goed aan elkaar vastgenaaid worden. Als het goed is, heb je nu een groot voorstuk en een groot achterstuk. Als je een split aan het achterstuk wil houden hoef je de helften niet volledig aan elkaar vast te naaien, maar houd je een stuk open aan de onderkant. 

#5 Pak er een andere rok bij. Leg de twee helften van je broek op elkaar. Voor het bepalen van de goede lengte en breedte van je denim rok pak je een andere rok om boven op de twee helften te leggen.

#6 Knippen. Knip langs de randen van de rok. Doe dit iets groter dan je andere rok, want spijkerstof rekt niet mee.

#7 Spelden. Speld de twee helften aan elkaar.

#8 Naaien. Naai vervolgens de helften aan elkaar en voilà: jouw rok is klaar om gedragen en gecombineerd te worden met jouw favoriete blouses, shirts of truitjes.