Dit zijn volgens Pantone de kleuren van het jaar 2021

12.04.2000 08:59
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

In 2021 mogen niet één maar twee kleuren zich Pantone kleur van het jaar noemen. De combinatie  tijdloos grijs en helder geel gaat de mode-, en beautywereld dit jaar domineren. Hoe? Dat laten we je maar al te graag zien. 

De kleur van het jaar 2020: Classic Blue, kon niet beter zijn gekozen. De elegante kleur staat voor kalmte, zekerheid en connectie. Drie factoren waar we vorig jaar door Corona onwijs veel behoefte aan hadden. Ondanks dat we de beloofde rust en regelmaat van Pantone niet voorgeschoteld kregen, is het nu tijd om vooruit te kijken naar een nieuw jaar. Dat voor velen als geroepen komt. Niet eerder waren we zo toe aan een nieuw jaar en dus ook een nieuwe kleur. 

Ultimate Gray & Illuminating

De twee kleuren van 2021 – Ultimate grey en Illuminating – zijn compleet anders en laten volgens Pantone zien hoe verschillende elementen samen kunnen komen om elkaar te kunnen ondersteunen. Precies wat er van ons in 2021 verwacht wordt. Stabiel en praktisch maar ook warm en optimistisch: zo wordt het nieuwe jaar als het aan Pantone ligt. Dat klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren. Wij kunnen wel een flinke dosis positiviteit gebruiken en vooruit, dat zonnetje is ook niet ongewenst. 

De reden dat Pantone voor de kleur Illuminating heeft gekozen, is dat het een felle en vrolijke kleur is. Het straalt levendigheid en warmte uit. De kleur Ultimate Gray staat daarentegen voor de solide en betrouwbare elementen (zoals steen) die op veel gebieden zorgen voor een stevige basis. Deze mix van kleuren laten zien waar we naar uitkijken in 2021: stabilitieit, veerkracht en compassie. 

Zo draag je de Pantone kleuren van 2021

Het is een gedurfde combinatie dat grijs en geel, maar het is een stuk makkelijker te combineren dan je nu denkt. Draag een gele blouse onder een eenvoudig grijs pak. Of draag je favoriete gele trui op een grijze jeans. Maar ook met accessoires kun je deze kleurencombinatie toepassen op je garderobe. Draag bijvoorbeeld een gele tas bij een grijze jurk. Om je outfit niet te druk te maken kies je voor eenvoudige en effen ontwerpen en draag je hier minimalistische sieraden bij. Kun je wel wat inspiratiebeelden gebruiken? Bekijk de beelden hieronder maar eens.