Dit zijn de vijf jeans trends van herfst / winter 2020/2021

13.04.2000 09:04
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Met een jeans zit je altijd goed. Ongeacht je figuur en je persoonlijke stijl; een jeans staat iedereen. Hij zit niet alleen lekker, maar is ook hartstikke praktisch en eindeloos te combineren. 

De jeans is een blijvertje dus. Maar er wordt in de herfst/winter collecties wel een nieuw sausje overheen gegooid. We signaleren vijf nieuwe jeans trends om uit te proberen dit najaar. Gezien op de catwalk tijdens de modeweken, maar ook op straat spotten we nieuwe varianten van de spijkerbroek die we niet eerder zoveel droegen als nu. 

#1 Wijde pijpen

We moeten toegeven: de wijde pijpen zijn al meerdere seizoenen favoriet. En hoe kan het ook anders? De flared jeans geven je ellenlange benen, en door de hoge taille lijk je smaller. Nieuw dit jaar is dat ook de bootcut goed vertegenwoordigt is in de shop. De bootcut is eigenlijk een terughoudende versie van de flared jeans. De pijpen lopen minder ver uit als bij de flared jeans en houden vaak al op boven de enkel. Ideaal voor kleinere vrouwen die met de wijde pijpen toch wat extra centimeters erbij willen snoepen. 

#2 Ivoorkleurige jeans

De ivoren spijkerbroek wint terrein dit najaar. Het spierwitte van de zomer maakt plaats voor de warmere tonen van ivoor. Voor een klassieke look combineer je het ivoren denim met neutrale tinten en een fijne hak. Ook fijn: de ivoorkleurige jeans vind je in alle pasvormen en stijlen. 

#3 Versierd

Dit najaar zien we kleine versieringen op het denim verschijnen. Van strikjes, tot een subtiele print. Doordat de verfraaiingen niet te opvallend zijn, kun je de jeans gewoon casual dragen met een T-shirt. Maar je kunt de jeans ook helemaal opleuken met een vrolijke blouse of een blazer in een knalkleur. 

#4 Ultra baggy

Dit is misschien wel de meest comfortabele jeans trend die we in tijden hebben gezien. Dit najaar mogen de pijpen zo wijd, en het model zo nonchalant mogelijk zijn. De pijpen hopen zich het liefst op bij de sneakers die je er onder draagt. Het is namelijk bij deze baggy spijkerbroek niet de bedoeling dat je je schoenen nog ziet. 

#5 Tapered jeans

De jaren tachtig heeft als inspiratie gediend voor de laatste jeans trend van herfst/winter 2020/2021. De tapered jeans met hoge taille is namelijk helemaal je van het dit najaar. Door de ballonvormige pijpen, is deze broek ideaal voor vrouwen met vollere bovenbenen. Doordat de pijpen smal toelopen, komen je rondingen nog beter uit. Een ideale trend voor de curvy vrouw dus