Dit zijn de mooiste bruidsmode trends van 2021

15.04.2000 11:20
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Gefeliciteerd! Jouw grote dag komt eraan. De dag dat alle ogen op jou gericht zijn. Want natuurlijk, die bruidegom is leuk maar heb je ooit iemand horen vragen: ‘En, wat had de bruidegom aan?’. Precies. Het gaat uiteindelijk allemaal om dé jurk. Of broek, want dat kan tegenwoordig ook.

Ben jij een bruid die trouwt met de vrouw van haar dromen? Tja, dan zul je je neer moeten leggen bij het feit dat je de spotlights moet delen. Maar, geen paniek. Want er is zóveel moois te krijgen op het gebied van bruidsmode dat er voor iedere bruid een waar spektakelstuk te vinden is. Durf jij op dé dag uit je comfort zone te stappen? Wil je een statement maken of wil je ook op je trouwdag laten zien dat jij bovenop de laatste trends zit? Wij hebben de mooiste bruidsmode trends van 2021 verzameld en voor je op een rij gezet. 

#1 Offshoulder trouwjurken

Minstens zo sexy als een flink decolleté is het showen van je blote schouders. Deze trend is vooral geschikt voor dames met een kleinere boezem want je borsten zullen weinig steun krijgen van je jurk of strapless beha.  

#2 Asymmetrische trouwjurken

Ook in 2021 zal het leven nog niet zo worden als we gewend zijn en dat zie je terug in de trouwjurken trends. Omdat er vorig jaar kleine, intieme huwelijken hebben plaatsgevonden, werden er opvallend veel korte trouwjurken gedragen. Dit jaar combineren we de lange en korte jurk in een asymmetrische jurk: kort van voren, lang van achteren. En dat levert prachtige bruiden op.

#3 Trouwjurken met glitters

2020 was een sober jaar en het is wel duidelijk dat we daar allemaal een beetje klaar mee zijn. Er is natuurlijk geen beter moment dan je trouwdag om naar het andere uiterste te grijpen en je van top tot teen in de glitters te hullen. 

#4 Trouwjurken met een diepe V-hals

We zien steeds vaker trouwjurken met een dieper dan diepe V-hals. En dat snappen we. Want zo'n trouwjurk is niet alleen hartstikke mooi én sexy, hij staat veel vrouwen - ongeacht hun figuur - ook prachtig. 

#5 Trouwjurken met een vierkante hals

De nineties hebben ook hun weg terug naar de bruidsmode gevonden. In de jaren '90 waren trouwjurken met vierkante halslijnen hartstikke hip en ook nu zien we deze trend steeds vaker bij bruiden terug. 

#6 Extravagante trouwjurken

Denk: veel tule, enorme rokken, opvallende mouwen, veel details en nog meer versieringen. Als jij niet bang bent om op te vallen óf een keer een flink statement wil maken dan is een extra-extravagante trouwjurk precies wat je nodig hebt.