Dit zijn dé it-sneakers van dit moment

22.04.2000 07:39
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Converse All Stars zijn weer terug van weggeweest. We hebben allemaal een fase in ons leven gehad waarin we al de zolen onder deze sneakers vandaan liepen. En nu staan ze ons weer bij om iedere outfit af te maken. En geloof ons, dat doen ze zeker. 

Na de geboorte van de sneaker in 1920 is hij niet meer weg te denken van het straatbeeld. Maar waar de focus vorig jaar vooral op de groffe sneakers van onder andere Nike en Balenciaga lag, ligt hij nu weer bij deze klassieker. En terecht. De sneaker is namelijk eindeloos te combineren in elke stijl. 

Daarom stelden we voor iedere stijl een outfit samen met – uiteraard – een bijpassende Converse sneaker. Benieuwd welke stijl het beste bij jou past? Doe dan eerst snel de stijltest.

Romantisch

De sneakers staan beeldig onder een luchtige jurk met volants en een vrolijke bloemenprint. Door het wisselvallige weer is het belangrijk om te werken met laagjes. Hierdoor kun je altijd wat uittrekken als het zonnetje opeens gaat schijnen. En misschien wel het fijnste: deze sneakers lopen een stuk lekkerder dan die hoge hakken. 

Klassiek

Je zou misschien verwachten dat het lastig is om een Converse op een klassieke manier te stijlen, maar niets is minder waar. Door te werken met chique kleuren als wit en beige ziet de look er al direct verfijnd uit. En door te kiezen voor goede basics als een simpele kokerrok en een kasjmieren trui oogt je look luxueus ondanks dat je er sneakers onder draagt. 

On Trend

De Converse sneakers zijn in alle soorten en maten te vinden. Ben je niet bang om op te vallen? Kies dan voor een sneaker met een print of een felle kleur. De outfit breng je in balans door een simpele jurk verder aan te kleden met sprekende accessoires. Denk hierbij aan een groffe schakelketting of een kleurrijke tas. 

Casual

Maar je kunt de sneaker natuurlijk ook gewoon onder een goed zittende jeans met een comfortabele trui dragen. Casual hoeft namelijk niet meteen saai te zijn. Kies voor je favoriete jeans, een trui of vest in een van de kleuren van dit seizoen, een shopper waar je heel je hebben en houden in kwijt kan; en klaar is kees. 

Glamorous

Deze look is voor alle feestbeesten die niet schrikken van een pailletje hier en daar. Nu alle clubs gesloten zijn, zit er niets anders op dan het feest in huis te halen. En thuis ga je natuurlijk niet rond parraderen op hoge hakken, maar draag je een comfortabele sneaker.