Dit zijn de beste kapsels voor dun haar

12.04.2000 11:20
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Heb je dun haar, maar droom je stiekem van een volle bos? Gooi de handdoek vooral niet in de ring, want er zijn meer dan genoeg opties om je haar een stuk voller te laten lijken. 

Hoe? Door een nieuw kapsel te nemen. Er zijn namelijk een aantal ‘haircuts' die je haren wel twee keer zo dik laten lijken. Zie het als een soort optische illusie. Net als dat een juiste eyeliner je ogen groter maken, verricht de schaar op haargebied wonderen. Benieuwd met welke foto jij volgende keer naar de kapper gaat? Lees dan verder!

#1 Bot gesneden

Er is één regel wat betreft dun haar: houd het liever kort. Een lengte rondom de schouders laat jouw haar voller lijken. Voor een maximaal effect laat je het bot afknippen aan de onderkant. Zo krijg je direct het gevoel van een dikke bos. Easy as that.

#2 Een diepe zijscheiding

Een middenscheiding zorgt ervoor dat je haar sluik lang je gezicht valt. Volume? Nergens te bekennen. Ga daarom liever voor een zijscheiding, omdat het de illusie creëert van volle lokken vanaf de aanzet. Om het geheel af te maken toupeer je de aanzet, sprenkel je er nog wat volumepoeder eroverheen et voilà: haar als nooit tevoren.

#3 De pixie cut

Dit kapsel is niet voor iedere vrouw in de wieg gelegd, maar mócht je het aandurven en je hebt fijn haar, probeer hem vooral uit. Je zult zien dat je haar direct dikker oogt. Vooral als je dit kapsel door een goede kapper laat knippen die weet wat-ie doet, wil je nooit meer anders.

#4 De schuine bob

Een bob die aan de voorkant langer valt dan aan de achterkant, laat je haar optisch voller lijken. Vraag hier dus vooral om als je besluit voor een boblijn te gaan. Vind je extreem schuin niet zo mooi? Een subtiel schuine bob heeft hetzelfde effect. 

#5 De volle pony

Bangs, bangs, bangs! We hebben er al een hoop over geschreven, maar de pony past erg goed als jouw haar wat aan de dunne kant is. Laat hem goed vol knippen om maximaal effect te behalen. Een pony is vooral een goed idee als de rest van je haar op schouderlengte geknipt is.