Dit zegt je favoriete kapsel over jou

13.04.2000 11:55
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

In een staart, los of in een vlecht. Je hebt het vast allemaal al eens geprobeerd. Maar we weten allemaal: er is één kapsel waar je het gelukkigst van wordt. Waar je je het lekkerst bij voelt en dat echt bij je past. Wist je dat je haarstijl meer over je persoonlijkheid zegt dan je denkt?

Het gaat hierbij niet om korte kapsels, halflange kapsels of juist heel lange lokken. Of om dameskapsels voor dun haar en dik haar. Nee, de lengte of dikte doet er niet toe. Het gaat om jouw favoriete haarstijl. Uiteindelijk heeft iedereen de vrijheid om te doen en laten met haar lokken wat zij wil. Maar bepaalde vrouwen kiezen dus ook voor bepaalde haarstijlen. Zoek jouw favoriet hieronder uit en check of het past bij jouw karaktereigenschappen.

#1 Lekker los

Voor jou geen toeters en bellen aan je hoofd. Je draagt je haar als het even kan het liefst los. Betekent dit dat je lui bent? Welnee. Het laat zien dat jij fan bent van goede basics en je niet de aandrang voelt om je te verstoppen achter haarspeldjes en ingewikkelde korte dameskapsels. Je staat stevig in je schoenen en houdt je doel altijd voor ogen. 

#2 Half-om-half

Klinkt het woord 'twijfelkont' je bekend in de oren? Halflang haar is typerend voor jou, zo speel je toch een beetje op safe. Jij vindt keuzes maken lastig en dat is ook te zien aan je favoriete kapsel. Draag je het los of toch liever vast? Waarom niet allebei? Onder dat laagje twijfel schuilt ook een diva in spe. Iemand die haar weelderige lokken graag aan de buitenwereld laat zien, maar geen last wil hebben van loshangende plukken in haar gezicht. Niets mis mee hoor, laat je inner Beyoncé maar stralen.

#3 De hoogte in

Zo'n vrolijke hoge staart laat zien dat je spontaan, jong en fris bent. Een elastiek zoals de scrunchie staat perfect bij deze haarstijl. Sommige mensen zullen misschien denken dat je naïef bent, maar jij weet maar al te goed hoe de wereld in elkaar zit. Je hebt een open uitstraling en maakt makkelijk vrienden. Klinkt best prima toch?

#4 Lager dan laag

Draag jij je haar het liefst in een lage knot of staart? Deze kapsels laten zien dat je bescheiden bent en het belangrijk vindt om klasse uit te stralen. Je zet jezelf niet snel op de voorgrond en kijkt vaak eerst even de kat uit de boom voordat je je mond opentrekt. Als je dan toch wat zegt, is het vaak nuttig en nemen mensen je advies graag ter harte. Met zo'n bescheiden persoonlijkheid mag je best wat opvallen. En hoe kan dat beter dan met een opvallende haarspeld?

#5 Hoge knot

Jouw knot staat het liefst parmantig boven op je hoofd. Hij is niet te missen en datzelfde geldt voor jou. Je weet precies wat je wil en hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Niets of niemand kan jou van je pad afbrengen. En hier geldt: hoe strakker en netter de knot, hoe strakker jij in je dagelijkse planning zit. Wees niet bang: dit wil heus niet zeggen dat je stug of rigide bent. Wél dat je doelbewust en georganiseerd bent. En daar is helemaal niets mis mee.

#6 Vlechten maar

Van de goede oude vlecht tot de ingewikkelde visgraat: jij draait je hand er niet voor om. Je vindt het leuk om aandacht te besteden aan je uiterlijk en staat altijd open voor iets nieuws. Ook in de rest van je leven. Je gaat graag het avontuur aan, houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en vindt routine maar saai. 

#7 Out of bed kapsel

Stiekem weet je het zelf ook wel: je zou je haar iets vaker kunnen wassen of kammen. Maar er zijn zoveel andere dingen die je in die tijd wilt doen. Je bent gepassioneerd in je werk, je relaties en hobby's en doet niets half. Je trekt je daarnaast ook niet veel aan van wat anderen van je denken. Ze nemen je maar zoals je bent. Dus ook met een messy coupe. En daar zijn we best een beetje jaloers op.