Dit is dé ideale roklengte voor jouw figuur

12.04.2000 12:42
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Hoewel het helaas nog even geen rokjesdag is, is het nooit te vroeg om te pronken met een rok die als gegoten zit voor jouw figuur. Ook al is het alleen voor een uitje naar de supermarkt.

Je kunt door een minimaal verschil in roklengte een groot verschil maken. Op je gevoel afgaan klinkt logisch, maar er zijn een paar simpele tips die je helpen om voor de juiste rok te gaan. Laat je rok je benen mooi uitkomen? Of jou misschien zelfs langer lijken? Als je met een paar kleine puntjes rekening houdt kunnen we je verzekeren dat je iedere dag stralend voor de dag komt.

Omgekeerde driehoek

Jouw figuur is ook wel te omschrijven als atletisch: brede schouders, een rechte taille en smalle heupen. Geen mooier kledingstuk om je vrouwelijkheid te benadrukken dan een jurk of rok. Je hebt mooie benen die gezien mogen worden. Ga dus vooral voor een korte rok die tot boven de knieën valt – het liefst één met volume bij de heupen om je figuur in balans te brengen.

Zandloperfiguur

De zandloper herken je aan de schouders die net zo breed zijn als de heupen, en als kers op de taart: de slanke taille. Je kunt je héél veel hebben, want jouw figuur heeft niet veel opsmuk nodig. Qua roklengte kun je alles hebben, zolang de rok maar goed aangesloten zit in je taille. Houd er bij een formele gelegenheid wel rekening mee dat een korte roklengte je figuur extra sexy maakt.

Recht figuur

Met een recht figuur droom je misschien van een paar volle borsten, brede heupen of een goede bips, en met behulp van de juiste kleding wordt deze droom al snel werkelijkheid. Ook met een recht figuur hoef je je geen zorgen te maken over de lengte van de rok, als-ie maar volumineus is en strak zit in de taille. De plooirok is voor jou gemaakt.

Aardbei figuur

Heb je brede schouders, volle borsten en loop je steeds smaller toe? Dan ben jij een trotse, zoetsappige aardbei. Net als de omgekeerde driehoek mag jij de aandacht naar je benen trekken door voor een korte rok of jurk te gaan. Ga voor een model met ruches of volume van onder, zoals de wikkelrok. Zo breng je je figuur mooi in verhouding.

Appelfiguur

Het appelfiguur herken je aan schouders die net zo breed zijn als de heupen en de nog iets bredere taille. Qua lengte van je rok kun je het beste gaan voor een kort model. Zo zet je je benen in de spotlights en het laat je slanker ogen, vooral als je gaat voor een luchtige stof. Zorg dat ie vanaf je taille wijd uitloopt (zoals de A-lijn rok), zodat je je buikje op een mooie manier camoufleert.

Peerfiguur

Met een peerfiguur ben je smal van boven en vol van onder. Een prachtig, vrouwelijk figuur waar je trots op mag zijn. Omdat je bovenbenen en billen in verhouding voller zijn, kun je het beste gaan voor een roklengte tot de knie of daaronder. Ga wel voor soepele stoffen die mooi langs je lichaam vallen.