Deze rok past bij jouw figuur

13.04.2000 12:34
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Van mini tot maxi, van leer tot print: op het gebied van dames rokken valt er een heleboel te kiezen.

En dan is het soms lastig om een exemplaar te vinden waarin jouw figuur het beste naar voren komt. Maar gelukkig kunnen wij jou daar bij helpen. Wij hebben namelijk de meest voorkomende figuurtypes op een rij gezet en zochten daar de best passende rokken bij. En we durven te wedden dat er voor jou ook een passend exemplaar bij zit. 

#1 Zandloperfiguur

Ben jij in het bezit van een zandloperfiguur? Dan moet je daar zeker gebruik van maken. Het beste is om te kiezen voor lange rokjes met een brede band die strak om je taille zit waardoor deze mooi benadrukt wordt. De kokerrok en plooirok staan jou fantastisch, maar eigenlijk kun je iedere rok wel hebben die strak in je taille zit.

#2 Recht figuur

Ben je de eigenaresse van een recht figuur? Dan kun je losgaan wat rokken betreft. Rokken met opvallende prints, felle kleuren, plooien en ruches staan jou als geen ander. Wil je iets meer vorm creëren? Zorg er dan voor dat je rok je iets meer volume geeft rondom je billen en heupen. 

#3 Peerfiguur

Als peer ben je gezegend met mooie rondingen, en dus is er niets mis mee om ze te benadrukken. Dit kun je doen met een mooie kokerrok of plissérok. Wil je je bovenbenen liever iets aan het zicht onttrekken? Dan werkt een rok die wijd uitloopt vanaf de taille (de a-lijn rok) goed.

#4 Appelfiguur

Jouw figuur heeft de vorm van een appel: volle borsten, brede heupen en een buikje. Jouw taille is niet duidelijk zichtbaar. Zou je wel graag een taille willen? De a-lijn rok is perfect voor jouw figuur. Je creëert zo namelijk optisch een taille. Hallo, bombshell!

#5 Omgekeerde driehoek

Als omgekeerde driehoek leg je de nadruk graag wat meer op je onderlijf om je figuur in balans te brengen. Jouw rokken mogen dus lekker opvallend zijn. Waar je dan aan moet denken? Van plooirokken tot rokken met ruffles, maar ook rokken met felle kleuren en prints: het staat je allemaal.

#6 Aardbei figuur

Net als voor de omgekeerde driehoek geldt ook voor de aardbei dat je de focus op je onderlijf moet leggen om je figuur zo mooi mogelijk uit te laten komen. Doe dus vooral gek en ga eens voor die plooirok met bloemenprint of zebraprint. Wij zijn fan! En jij?