Deze kledingstukken staan mooi bij ieder figuur

15.04.2000 09:33
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het juiste kledingstuk kan je figuur op een positieve manier benadrukken, en er zijn een aantal kledingstukken die dat zelfs voor iéder figuur doen.

Ben jij geen held in het kiezen van de juiste kleding? Dan zou je zomaar eens heel veel aan dit advies kunnen hebben. De juiste jeans of de juiste blouse kan jouw figuur namelijk binnen no-time op een prachtige manier laten uitkomen. Zie hier met welke items je nooit de mist in kunt gaan.

#1 High waist broeken of rokken

Hij knuffelt je buikje, laat je billen mooi uitkomen en je benen langer lijken. Het klinkt misschien als een gevalletje 'te goed om waar te zijn', maar de hoge taille is écht een uitkomst voor iedere vrouw en ieder figuur. Of dit nou in de vorm van een broek is, of een rok: het maakt niet uit. Flatteren doet-ie, wat je er ook op draagt.

#2 A-lijn jurken

Ook de A-lijn jurk verricht wonderen. Doordat-ie vanaf onder de borsten wijd uitloopt creëer je namelijk optisch een zandloperfiguur. Dé perfecte manier om je buikje of brede heupen ietwat te verdoezelen als je dat zou willen, maar ook om een Marilyn Monroe gevoel aan je outfit mee te geven. En daar hebben we natuurlijk geen problemen mee.

#3 Trenchcoats

Ook wel 'de wonderjas' genoemd, want op de één of andere manier kun je er niet slecht uitzien in een trenchcoat. Van de appel tot de peer, van de aardbei tot de zandloper: ieder figuur is knap in deze jas. Geen overbodige luxe om een lente- en winterversie van deze parel in je garderobe te hebben hangen.

#4 Midi rokken

De midi rok is al langere tijd hipper dan hip - en we snappen waarom. Hij is naast modisch namelijk méér dan flatteus. Geloof ons dat als je eenmaal om bent, je niet meer zonder kunt. Wil jij je figuur graag benadrukken? Draag er dan een strakke top op. Om je buikje te verdoezelen kun je beter voor iets wijders gaan als een sweater of vestje. 

#5 Jumpsuits

Als je klein of juist heel lang bent, kan het een uitdaging zijn een jumpsuit te vinden die je precies past. Mocht dit je lukken, dan is dit kledingstuk een waar godsgeschenk. Je hoeft niet over je outfit na te denken, simpelweg omdat het een onepiece is. Let op dat je je jumpsuit niet te klein koopt, hij mag best een beetje los vallen. Wil je meer vrouwelijke vormen creëren? Ga dan voor een jumpsuit die strakker valt in de taille.