Deze jeans short past bij jouw figuur

14.04.2000 13:05
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

We hebben al – heel even – onze blote benen mogen laten zien. En waar in kun je dat nou beter doen dan in een knappe jeans short? Precies, dat dachten wij ook.

Shorts zijn al zo lang we ons kunnen herinneren een ding, en ook deze zomer zijn de korte broeken onmisbaar. Maar net als bij een gewoon paar jeans, is het óók bij denim shorts zaak om te kijken welke fit nou het allerbeste bij jouw figuur past. Dat kan soms een ietwat lastig karwei zijn, want ga jij voor strak of lekker loose fit? Of kies je toch voor een jeans shorts met een print? Gelukkig hebben wij ook nog wel een paar tips voor jullie klaarliggen. Voor iedere bil wat wils, zullen we maar zeggen. 

#1 Appelfiguur

De appel staat bekend om haar buikje, dat je makkelijk kunt verdoezelen met de juiste shorts. De beste keuze voor jouw figuur zijn effen shorts met een taille die tot net onder de navel komt. Het liefst in een donkerdere tint, want die camoufleert des te beter. Vrolijk je outfit vervolgens op door er een kleurrijke top op te dragen, want dat brengt je look helemaal in balans.

#2 Omgekeerde driehoek

Als omgekeerde driehoek mag je qua shorts best uitpakken, want met jouw heupen is het geen enkel probleem om optisch wat meer volume te creëren vanonder. Ga voor opvallende shorts met een lage taille. Ook felle prints staan jou - in tegenstelling tot veel andere figuren - prachtig. Houd de bovenkant rustig en je zult zien dat je figuur prachtig tot z'n recht komt.

#3 Recht figuur

Heb jij bijna tot geen rondingen? Helemaal niet erg. Dan kun je namelijk bijna alle soorten aan op het gebied van de korte spijkerbroek. Onze tip voor iets meer vorm? Ga voor een denim short in een felle kleur, met print, grote zakken of franjes. Jij kunt alles hebben. Geluksvogel!

#4 Peerfiguur

In het bezit van prachtige rondingen? Bij jou zijn shorts met een hoge taille ontzettend flatterend. Je curves accentueer je éxtra met een ceintuur. Wil je de aandacht juist iets afleiden van je heupen? Ga dan voor een wijder model dat niet te kort valt. Kleuren en prints kun je beter bewaren voor je tops.

#5 Aardbei figuur

Voor vrouwen met een volle bovenkant zijn shorts met opvallende kleuren en patronen een goede uitkomst. Zo laat je optisch je billen en je heupen wat voller lijken, zodat je borsten in verhouding ook mooier uitkomen. Ook versiersels rondom de heupen en een lagere taille kun je prima hebben. De aardbei is zoeter dan zoet.

#6 Zandloperfiguur

Veel vrouwen denken dat je als zandloper alles aan kunt trekken, maar niets is minder waar. Het gevaar van de zandloper schuilt 'm in het vergeten van je taille. Zo laten shorts met een lage taille en een wijde top je onbedoeld voller lijken. Ga dus altijd voor high waisted shorts met een top die je taille mooi accentueert.