Déze haarmaskers maak je gewoon zelf

27.10.2022 07:01
zelf haarmaskers maken Beeld: Unsplash

Met een haarmasker zorg je ervoor dat je haren extra gevoed worden. Daardoor zien ze er nog gezonder uit, en herstellen ze sneller na beschadiging. Handig: je kunt die maskers ook gewoon thuis maken.

Glanzend haar

Wordt je haar snel statisch of pluizig? Ga dan aan de slag met dit haarmasker, want de olie dringt diep door en verzorgt je haar weer van binnenuit.

Verwarm twee eetlepels kokosnoot-olie en meng die met twee theelepels biologische honing. Masseer het goedje door je haar en slaap er een nachtje mee, zodat het goed kan intrekken. Zodra je het de volgende ochtend goed uitspoelt, heb je prachtig glanzende lokken.

Krullend haar

Hiervoor heb je nodig: een eitje, honing, twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels argane olie.

Klop het ei los en voeg dit toe aan de andere ingrediënten. Verdeel het masker over je haar en wikkel je haar in folie. Laat het goed intrekken – minstens drie uur – en spoel het goed uit. Daarna was je je haar nog eens met gewone shampoo en conditioner.

Pluizig haar

Zodra je haar snel droog is of gaat pluizen, pak je er een avocado bij. Die bevat veel gezonde vetten en vitamines en is ideaal voor een haarmasker.

Snijd de avocado in stukjes en prak ‘m met een vork, zo fijn mogelijk. Meng daarna met drie eetlepels melk, twee eetlepels yoghurt, een eetlepel olijfolie en twee eetlepels honing. Laat het masker een uur intrekken in je haar en was je haar daarna met shampoo.

Lees ook – Fris de winter door: 7 haartrends voor het najaar >

Futloos haar

Heb je snel last van slap, futloos haar? Om wat meer volume aan te brengen in je coupe kun je een haarmasker maken met mayonaise. Klinkt misschien vies, maar het werkt.

Klop eerst een ei los en voet drie eetlepels mayonaise en een halve eetlepel olijfolie toe. Smeer het in je haar, wikkel folie om je hoofd en laat het minimaal een half uur intrekken. Daarna spoel je je haren uit met lauw water.

Roos

Kleine, witte schilfertjes in je nek of op je kleding: roos is niet alleen zichtbaar, het kan ook irritant kriebelen. Een havermout masker kan hier iets aan veranderen.

Je mengt een kopje havermout met twee eetlepels honing en twee eetlepels amandelolie of kokosolie. Smeer het goedje niet meteen over je haar, maar laat het eerst even staan zodat de ingrediënten goed kunnen mengen. Zodra je het masker hebt aangebracht, laat je het nog eens twintig minuten intrekken. Daarna spoel je ‘m goed uit met een milde shampoo.

Zacht haar

Pak een rijpe banaan van je fruitschaal, prak die en meng ‘m met drie theelepels honing, drie theelepels melk en een eetlepel olijfolie. Laat het mengsel zo’n twintig minuten intrekken in je haar en spoel daarna goed uit met een normale shampoo. Dankzij de banaan komt er meer vocht in je haar en voelt je coupe weer lekker zacht aan.

Bron: Fashionchick, Ami Kappers & Haarvisie

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.