Deze feestjurk past bij jouw figuur

12.04.2000 12:53
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Of je nu een appelfiguur hebt, een peerfiguur, of een zandloper bent; voor ieder lichaamstype bestaat de perfecte feestjurk die jouw prachtige figuur extra goed doet uitkomen. Weten welke jurk dat is? Lees dan snel verder. 

Welke jurk voor welk figuur? Een vraag die ons vrouwen meer dan eens bezig houdt. Zeker tijdens de feestdagen. Daarom geven wij je kledingadvies met de verschillende lichaamstypen en de feestjurken die daarbij passen. Dan doe jij vanaf nu nooit meer een miskoop en kun je in een handomdraai de juiste jurken in je winkelmand gooien. Dag outfitstress!

#1 Feestjurk bij appelfiguur

Heb jij een ronde vorm met een buikje, smallere heupen en ietwat platte billen? Dan behoor je tot de appels onder ons. Vrouwen met een appelfiguur hebben doorgaans een minder zichtbare taille. Daarentegen zijn de relatief slanke benen en enkels echte blikvangers; accentueren dus, die pluspunten. En dat buikje probeer je gewoon even stijlvol te verdoezelen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie A-lijn jurk die getailleerd is net onder de boezem en van daaruit wijder uitloopt. Ook de rechte jurk staat je erg goed. Qua halslijn kun je het beste gaan voor een subtiele V-hals of een open knoopsluiting. Deze trekken de aandacht namelijk weg van je buikje, rechtstreeks naar je borst- en halslijn. Want die mag absoluut gezien worden.

#2 Feestjurk bij peerfiguur

Het peerfiguur is te herkennen aan een breder onderlichaam ten opzichte van een wat smaller bovenlichaam. Oftewel, een kleine schouderpartij met een stel goede heupen en bovenbenen eronder. Jouw slanke taille is absoluut één van je sterke punten. Leg de focus hierop door te kiezen voor een jurk met een tailleriem of ceintuur. Omdat je bovenlichaam juist wat slanker is, kleed een jurk met aangesloten bovenkant erg mooi af. Kies daarnaast eens voor een wijd uitlopende mouw voor een extra elegante taille of een accent op de schouders om je lichaam weer in balans te brengen. 

#3 Feestjurk bij zandloperfiguur

Heb je een zandloperfiguur? Dan heb jij een smalle taille, met ietwat bredere heupen en schouders. Inclusief een jaloersmakende volle boezem en een ronde, welgevormde bips. Accentueer je taille met een modieuze wikkeljurk en je krijgt in een handomdraai een verfijnd silhouet. Ook nauw aansluitende kokerjurken doen het erg goed. Gouden regel: zolang je taille goed zichtbaar is, kan jou niets meer gebeuren. 

#4 Feestjurk bij de omgekeerde driehoek

Je kunt je vast wel iets voorstellen bij dit figuurtype, de naam zegt het eigenlijk al. Jouw figuur kenmerkt zich door brede schouders, een smalle taille en smalle heupen. Ga voor een iets uitlopende A-lijn jurk, die brengt je figuur meer in balans. Ook ballon- of peplum jurken zorgen optisch voor vollere heupen. Strakke jurken doen daarentegen precies het tegenovergestelde: doordat ze je figuur benadrukken, leggen ze de aandacht op je smalle heupen. In de kast laten hangen dus. Evenals de strapless feestjurk, deze doet je schouders breder ogen en dat wil je nu juist een beetje verbloemen. Ga liever voor een mooie V-hals jurk of de klassieke ronde hals.

#5 Feestjurk bij een recht figuur

Met je gelijke schouders en heupen, weinig taille en platte boezem zijn je vrouwelijke vormen wat minder prominent aanwezig. Maar dankzij de juiste kledingtrucs maak jij die vormen gewoon zelf en straal je als nooit te voren. Zorg voor extra volume op je schouders en heupen: pofmouwen, schoudervulling en ruches zijn je beste vrienden. Creëer een taille door te kiezen voor een jurk die om je middel nauw aansluit, en van daaruit iets wijder uitloopt.