De mooiste trendkleuren van lente en zomer 2021

12.04.2000 08:16
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ontwaken uit je modische winterslaap wordt een makkie dit jaar. Want de trendkleuren van lente / zomer 2021 schreeuwen om aandacht. 

Het aankomende modeseizoen draait om contrast. Tenminste, als we de trends 2021 moeten geloven. Van wijde '90's jeans tot zichtbare lingerie, van opvallende prints tot monochrome outfits. En ook wat mode kleuren betreft gaat het alle kanten op. Groen, Wit, Roze. Voor ieder is er wat wils. Hoe dan ook, het belooft een seizoen te worden om nooit te vergeten. Kijk maar: 

Kleuren 2021: Geel

Het is één van de kleuren die daar Pantone uitgeroepen is tot kleur van het jaar: Illuminating. Oftewel: een frisse geel die levendigheid en warmte uitstraalt. Niet zo gek dus dat dit één van de belangrijkste modekleuren van aankomend seizoen gaat worden. En dat is best iets om blij om te zijn, met deze opvallende kleur aan je lijf komt je zongebruinde huid namelijk zo lekker tot z'n recht. 

Kleuren 2021: Grijs

Anders dan andere jaren heeft Pantone twee kleuren tot kleur van het jaar gekroond. Naast Illuminating is het Ultimate Grey dat in 2021 overal te zien gaat zijn. Dus ook in onze garderobe. Het is een kleur die als perfecte basis dient en waar al je kleuren fantastisch bij uitkomen. Maar ook van top tot teen steel je in het grijs de show. Wat kies jij?

Kleuren 2021: Groen

Van mosgroen tot appeltjesgroen. Van avocado tot pistache. Groen is flink vertegenwoordigd dit jaar en dat zorgt voor vrolijke taferelen. Moeilijk tot combineren is deze kleur allerminst; zo doet -ie het goed met alle neutrale kleuren die we de afgelopen seizoen om ons heen verzameld hebben maar kun je ook voor een opvallender geheel gaan door het groen met andere trendkleuren, zoals geel of roze, te combineren. 

Kleuren 2021: Wit

Natuurlijk mag je ook het komende seizoen nog gezien worden in gebroken wit, beige of nude. Maar wil je echt laten zien dat je bovenop de laatste trends zit, dan ga je voor een spierwitte outfit. Van top tot teen. Gedoe met ondergoed dat doorschijnt? Rood ziet niemand. Beloofd.

Kleuren 2021: Roze

Het glazuur spat nog nét niet van je tanden bij het zien van deze kleur. Bubblegum pink - oftewel: knalroze - is één van de grootste kleurentrends van 2021 en ga je overal zien. Van je nagels tot je schoenen, van je ondergoed tot je jas: álles mag voorzien zijn van deze mierzoete kleur. Wat ons betreft hoef je echt niet op de lente te wachten.