De mooiste nageltrends van de herfst en winter

12.04.2000 20:08
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Meedoen met de laatste trends kan op heel veel verschillende manieren. Door bepaalde kleding, schoenen of accessoires te dragen bijvoorbeeld. Of door je kapsel rigoureus te veranderen. Maar het kan ook een stuk subtieler.

Want ook de juiste kleur nagellak laat aan de buitenwereld zien dat jij op de hoogte bent van wat er gaande is in de modewereld. Sterker nog: zelfs het wel of niet dragen van kunstnagels verandert per seizoen. Benieuwd wat de nageltrends voor de herfst en winter van 2020 zijn? Lees mee:

Nageltrend #1 Hagelwit

Hoewel je misschien zou denken dat dit niet echt een herfstkleur is, is niets minder waar. Het maakt je outfit namelijk een stuk frisser als er een toefje wit aan toegevoegd wordt. Vooral stijlvol als je in de rest van je outfit in detail het wit ook terug laat komen.

Nageltrend #2: Neutrals

Met een neutrale kleur op je nagels – denk aan nude, beige, zachtgrijs of gebroken wit – zit je dit seizoen ook goed. Niet alleen wat trends betreft maar ook omdat je met deze kleuren óveral gezien mag worden. Op je werk. Op een date. Op het schoolplein. Echt overal.

Nageltrend #3: Donkerrood

Nieuw is het niet, mooi zeker wel: donkerrode nagellak op je nagels. Het staat vrouwelijk, stijlvol, chic en alsof je zo van de straten van Parijs geplukt bent. Let wel, deze kleur doet het toch echt het best op korte, ronde nagels. 

Nageltrend #4: Nail-art

Vind je bovenstaande trends maar saai? Of ben je in een experimentele bui? Je kan ook helemaal los gaan met nail-art dit seizoen. Van sterren tot stippen, van strepen tot ingewikkelde patronen. Je kunt je nail-art iets draagbaarder maken door voor een kunstwerk in zwart & wit te kiezen of juist een statement maken met felle kleuren. Wil je extra lang van je versierde nagels genieten? Laat dit dan met gellak door een professional zetten.

Nageltrend #5: Zacht oranje

Oranje boven! Dit seizoen is oranje nagellak weer helemaal on trend. Je hoeft dus niet te wachten tot koningsdag, want je kan ook deze herfst en winter al helemaal los met deze opvallende tint.

Nageltrend #6: French manicure

De french zagen we al eerder terugkomen in de vorm van vrolijke kleurtjes op de randen, maar aankomende herfst gaan we echt voor de ouderwetse ‘french'. Met roze nagelbed en een witte rand. Ben je niet zo van het grote contrast? Breng dan een dun laagje roze, doorschijnende lak aan om het geheel wat te verzachten.

Nageltrend #7: Koningsblauw

Blauw: de kleur van de royals, is dé kleur om je nagels mee op te fleuren deze herfst. Fan van extra lange nagels? Laat het dan vooral niet – je maakt er een waar statement mee. Maar als je het te heftig vindt, is blauw en kort natuurlijk ook hartstikke oké.