Blond haar? Zo kom je van die gele of groene gloed af

15.04.2000 12:05
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Droom jij ook weg bij die prachtige plaatjes van dames met het perfecte blonde haar? Perfect in de zin van: zonder gele of groene gloed.

De mooiste blonde haarkleuren? De Scandinavische vrouwen zijn er mee gezegend: asblond haar. En het belangrijkste, er is geen gele of groene gloed te bekennen. Laat je je haar verven of laat je je haar blonderen? Dan streef je waarschijnlijk naar deze blonde coupes. Die onflatteuze tinten kunnen verschillende oorzaken hebben. Als je rookt, veel in contact komt met zonlicht of regelmatig met je lokken in het zwembad ligt heeft je haar het zwaar te verduren. Maar ook zonder deze redenen kun je er last van hebben. En meestal is het niet zo maar even snel op te lossen met wat fijne haarproducten. Maar haar à la Yara Michels of Angelica Blick? Daar is menig blondine jaloers op. Daarom geven wij dé tips voor blond haar zonder een gele of groene gloed.

Perfect blond haar in 5 stappen

#1 Gebruik zilvershampoo. De juiste zilvershampoo kan wonderen doen voor je haar. Zowel een geverfde coupe als een niet-geverfde heeft er baat bij. Deze shampoo heeft een paarse kleur die complementair is aan geel. Wat je overhoudt? Die Scandinavisch blonde lokken die je altijd op de mooiste Pinterest plaatjes voorbij ziet komen.

#2 Bescherm je haar tegen chloor. Bevind jij je vaak in het zwembad? Sportief dat je bent, probeer je haar er niet de dupe van te laten zijn. Het chloor dat in zwembadwater zit, is namelijk heel schadelijk voor je lokken en laat ze - na meerdere zwembadbezoekjes - groen uitslaan. Als je geen fan bent van badmutsen is het in ieder geval belangrijk om je haar na iedere zwemsessie grondig uit te spoelen en een fijn serum te gebruiken.

#3 Aan de slag met tomatenketchup. Wat zilvershampoo is voor een gele gloed, is tomatenketchup voor een groene gloed. De rode kleur is contrasterend met groen, waardoor die lelijke gloed zo snel als het licht verdwenen is. Maar hoe breng je het aan? Masseer de ketchup door je haar en laat het vervolgens 20 minuten intrekken onder een laagje aluminiumfolie. Uitspoelen en de job zit erop.

#4 Een fijn haarmasker. Een haarmasker is niet alleen super verzorgend voor gezond en sterk haar. Als je het juiste masker uitkiest - eentje met een anti-geel effect - kun je na een aantal wasbeurten langzaam afscheid nemen van die gele gloed.

#5 De kapper kan je helpen. Helpen al deze oplossingen niet? Dan is een bezoekje aan de kapper de beste oplossing. Kappers beschikken over de juiste middelen die je haar ontkleuren of kunnen verzorgen en/of verven zonder dat er een groene of gele gloed te zien is. Een toner is een van de behandelingen die een kapper kan aanraden. Dit werkt in principe hetzelfde als een zilvershampoo, maar blijft voor langere tijd effectief.