Bikinilijn scheren? 5x tips tegen scheerirritatie

12.04.2000 10:52
peuters-letters-schrijven-met-scheerschuim
Het scheren van de bikinilijn: we hebben er een haat-liefde verhouding mee. Want hoewel we maar al te graag glad zijn down there, zitten we niet te wachten op scheerirritatie en andere ongemakken.

Het is een akelig en tijdrovend klusje dat niet altijd even soepel verloopt (lees: scheerwonden, irritatie, ingegroeide haren) – the drama. Tóch zijn wij vrouwen volhardend en blijven we onze bikinilijn ontharen. Blijf dat ook vooral lekker doen, maar lees wel eerst de volgende 5 tips goed door.

Je bikinilijn scheren doe je zo

#1 Investeer in een goed scheermes. Of vervang je grote vriend regelmatig. Zorg dat je mesjes schoon, nieuw en scherp zijn voordat je ze gaat gebruiken. Een scheermesje dien je elke maand te vervangen. Oude scheermesjes kunnen bacteriën verspreiden en wondjes veroorzaken. Heb je geen zin om veel geld uit te geven? Let er dan op dat je scheermeskop meerdere mesjes bevat en dat de scheerkop flexibel is, zodat het onregelmatige oppervlakken moeiteloos kan bereiken. En een roze scheermes is leuk, maar de scheermessen van de mannenafdeling zijn vaak een stuk goedkoper en veel effectiever in gebruik.

#2 Pak een goed moment. Stap je net onder de douche? Wacht dan nog even met het schaamhaar scheren. Aan het einde van je douchebeurt zijn je haartjes en huid lekker zacht, dus bereik je een stuk makkelijker de lastige plekjes van je bikinilijn. De warmte van de stoom tijdens het douchen zorgt er namelijk voor dat je haarzakjes open gaan staan waardoor ze makkelijker weggehaald kunnen worden.

#3 Zeep ‘m goed in. Ook je bikinilijn verdient de juiste zorg. Om huidirritatie en ingegroeide haartjes te mijden is het een pre dat je je bikinilijn goed verzorgd. Zeep het gebied vlak voor je het gaat scheren goed in met een crème body wash, zodat het scheren een stuk gemakkelijker gaat.

#4 Kies de juiste richting. Als de haren rondom je bikinilijn lang zijn, zorg dan dat je het eerst wat korter knipt met een nagelschaartje zodat het je scheermes niet blokkeert. Scheer met de haarrichting mee. Wissel lange scheerstroken af met korte zodat je elk haartje – ieniemienie of lang – bereikt. Belangrijk: scheer niet meer dan twee keer over dezelfde plek.

#5 De laatste verzorging. Je bent nu klaar met scheren, maar nog niet met de rest: de verzorging van je huid. Je huid is vlak na het scheren erg kwetsbaar en gevoelig. Zorg er daarom voor dat je je huid na het scheren insmeert met een baby crème of talkpoeder en laat de huid (waar mogelijk) even luchten voordat je strakke kleding aantrekt.