In 8 stappen de perfecte messy bun

12.04.2000 13:09
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Geen kapsel is zo tegenstrijdig als de messy bun. Want wat klinkt als een kapsel dat zonder na te denken in elkaar gedraaid dient te worden, blijkt er eentje met een iets complexere gebruiksaanwijzing. 

We gaan namelijk wel voor de perfecte mate van rommeligheid, waardoor we er nonchalant en ongedwongen uitzien. Niet alsof we drie nachten onder een brug hebben geslapen. Goed nieuws: het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Hoe maak je een knot? Door je te houden aan onderstaand stappenplan.

Zo maak je een messy bun

#1 Raak je föhn, stijltang of borstel niet aan. Het heet niet voor niets een messy bun. Stylingtools zijn dus niet nodig.

#2 Houd de voorkant van je haar apart. Of je nou een pony hebt of niet; als je de voorste plukjes apart houdt van de rest komt dat je bun zeker ten goede.

#3 Maak een halfhoge staart. Gebruik geen borstel maar gewoon je handen; dit geeft een lekker nonchalante vibe.

#4 Geef je haar extra textuur met een beach spray. Verspreid dit door je haar terwijl je de staart maakt.

#5 Leg een knoop in je haar. Als je je haar om het elastiekje heen draait, wordt je knot te netjes. Je kunt beter je haar in tweeën verdelen, er een knoop in leggen en het geheel vastzetten met speldjes. Dit werkt goed bij alle lengtes; van super lang tot halflang haar.

#6 Voeg het voorste gedeelte van je haar toe. Breng het naar achteren en speld het aan de basis van je knot vast. Dit mag lekker rommelig.

#7 Trek wat plukken links en rechts los voor het ultieme messy effect. Doe dit aan de voorkant, in je nek en vlak voor je oren en steek je vingers door je haar om ook je hoofdhuid te kunnen masseren.

#8 Fixeer de knot met haarlak. Zo weet je zeker dat je messy bun de hele dag perfect blijft. Et voilà!