6 x waarom we niet willen dat low-rise jeans weer terug komen

12.04.2000 21:39
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het gonst al tijden in modeland. Eigenlijk al sinds 2017 toen The Man Repeller voorspelde dat een terugkeer van de broek gevreesd door velen in aantocht was. Wij hopen dat ze het verkeerd heeft. Want een stringetje boven je broek is zó 2000.

Je raadt het al: het gaat om de low-rise jeans. De broek met een taille zó laag dat geen string, hipster, onderbroek of slip weerstand kan bieden en nieuwsgierig haar hoofd boven de tailleband uitsteekt. De voorspellingen nemen toe en de eerste influencers en andere hippe vogels zijn al gespot in de alles behalve flatterende jeans. Of wij daar blij mee zijn? Absoluut niet. En we delen graag met je waarom.

Waarom we de comeback van de low-rise jeans moeten stoppen

#1 Je ondergoed was áltijd te zien. Bewust of onbewust. En ook al is het best leuk dat je mooiste setje - waar je zo hard voor gespaard hebt - eindelijk het daglicht te zien krijgt, we bepalen graag wanneer en waar dat het geval is. In de bus, terwijl je achter een wegrollende appel duikt lijkt ons niet het moment.

#2 Een lage taille betekent automatisch ook dat je zakken zo klein zijn, dat er net een paperclip in bewaard kan worden. Geef ons de mom jeans zakken maar.

#3 Draag jij je blouse of top graag in je jeans? Dat kun je met zo'n low-rise jeans dus mooi op je buik schrijven. Of zal de bodystocking-blouse ook weer uit het stof gehaald worden?

#4 Mocht je een langer bovenlijf hebben - of je buik liever voor jezelf houden - is de terugkeer van deze jeans een ware nachtmerrie. Want in 2000 waren shirts áltijd te kort, al weten we nu dat onze broeken vooral te laag waren. 

#5 Laten we eerlijk zijn: de jeans is eigenlijk voor niemand echt flatterend. Misschien dat je er staand nog mee weg komt maar zodra je er mee gaat zitten, bukken of dansen heeft ons vel in ieder geval de neiging er aan alle kanten overheen te piepen. Nee, geef ons de high waisted jeans maar.

#6 Soms zegt een beeld meer dan 1000 woorden. Dus aanschouw en huiver: