Beeld: still YouTube/Milabu
Beeld: still YouTube/Milabu

Van een korte kuif tot krullen zonder krultang: Kek Mama helpt jou de feestdagen door.

1. Krultang in de aanslag

Haarstylist Kayley Melissa creëert drie geweldige feestkapsels. Van krullen met het oude Hollywoodgevoel tot het opsteken van kort haar. Voor de coupes gebruikt ze veel verschillende krultangen, maar dat is nergens voor nodig. Met wat haarspeldjes en je eigen krultang zijn deze looks veel makkelijker dan het lijkt.

 

2. Warrige kuif

Martine van LifeLiveGorgeous laat in deze video zien hoe ze haar warrige kuif voor elkaar krijgt. Superhandig, want er komt geen krultang of föhn aan te pas. Dit feestkapsel kun je makkelijk maken, zelfs met rondrennende kinderen om je heen. Alles wat je nodig hebt is wat haarspray en speldjes.

 

3. Pixie haarstijl

Is jouw haar te kort om te krullen of zelfs een kleine vlecht te maken? Deze korte haarstijl is echt heel makkelijk. Lyndsay tovert haar normale coupe om tot een feestkapsel met een toffe haarband. Kost je maar vijf minuten, kun je daarna weer verder met de voorbereidingen voor oud en nieuw.

 

4. Krullen zonder krultang

Het is mogelijk om je haar te krullen zonder krultang, bewijst Janice. Haar nat maken, verzorgende olie erin, vlechten en dan gaan slapen. In het filmpje is te zien dat ze wakker wordt met een prachtige bos. Ook leuk voor andere gelegenheden.

 

5. Als je het echt niet meer weet

Weinig feestkapsels voor kort haar? Milabu laat tien alternatieven zien in een kwartier. Deze haarstijlen maken een outfit helemaal af. Je familie denkt vast dat je uren met je haar bezig bent geweest, maar sommige kapsels zijn in een paar minuten te maken. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >