5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

11.01.2021 11:31
afvaltips laatste kilo

Hik je nog altijd tegen die hardnekkige decemberkilo’s aan? Gewichtscoach Mieke Kosters van het boek In 20 minuten van XL naar S geeft advies.

1. Zie ze niet als ‘die laatste kilo’s’

Hoe vaak hoor je het mensen niet zeggen: man, die laatste kilo’s zijn toch wel het lastigst hoor! Hoeft helemaal niet, vindt Mieke: “Je moet namelijk net zo omgaan met de eerste kilo’s als met de laatste. Wanneer je denkt ‘Ah, die laatste kilo’s doe ik nog wel even, ik ben er toch al zóveel kwijt’, ga je er niet voor de volle 100% voor. Zie die laatste kilo’s als een nieuw project, alleen dan kun je er meer voor laten.”
 

2. Vraag jezelf af: wil ik dit écht?

Als je tegen die laatste kilo’s aanhikt, kun je twee dingen doen: accepteren of veranderen. Als je die paar kilootjes extra accepteert, betekent dat ook dat je moet stoppen met klagen en het voor lief nemen dat je lichaam niet a la Doutzen Kroes is. Zit die 5 kilo je toch écht dwars, wees dan ook wel bereid om hier iets voor te doen. Het belangrijkste: kiezen en eerlijk zijn tegenover jezelf.
 

Lees ook
10 dieetsmoezen waarbij je kinderen erg goed van pas komen >

 

3. Zeg vaker ‘nee’

Mieke: “Ik zeg weleens: als je al 1 of 2 keer per dag ‘nee’ zegt tegen iets waar je eigenlijk enorm trek in hebt, blijf je al op gewicht. Wil je toch nog wat kilo’s kwijt, zeg dan vaker dan 1 of 2 keer ‘nee’. Misschien wel 5 of 6 keer. Wees daar echt alert op en reken jezelf niet rijk als je die ene keer dat puntje appeltaart hebt laten staan.”
 

4. Hou bij wat je eet

Dit is een hele concrete. Door op te schrijven wat je eet, word je je veel bewuster van wat je naar binnen werkt. Want zeg eens eerlijk: die paar snoepjes die je tussen het huishouden door uit de kast pikt, ben je na een paar seconden alweer vergeten. Oh, en reken gelijk hier jouw ideale calorie-inname uit, dan weet je precies wat je op een dag kunt eten.
 

5. Alleen het aller-allerlekkerste

Geef je happen een cijfer en eet alleen happen met een 8 of hoger. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig van alles in je mond stopt, zonder dat je ervan geniet. 

 

 

Meer Kek Mama?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >