5 manieren om hangende borsten te voorkomen

14.04.2000 21:04
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Let’s talk boobs. Waar de één ze juist groter wil, wil de ander kleiner en vice versa. Máár over één ding zijn wij vrouwen het wel eens: we willen géén hangende borsten.

Helaas is het niet realistisch om te verwachten dat je je hele leven strakke borsten kunt hebben, want het hangen van je borsten is een natuurlijk proces. Maar we kunnen natuurlijk wel wat extra liefde en aandacht schenken aan onze borsten om het proces een beetje te vertragen. Wij hebben daarom vijf manieren om hangende borsten te voorkomen voor je op rij gezet. Watch and learn!

#1 De juiste beha

Hoewel sommige onderzoeken uitwijzen dat het dragen van een ondersteunende beha voorkomt dat je borsten gaan hangen, zeggen andere onderzoeken het tegenovergestelde. Zo zouden vrouwen die nooit een beha dragen juist minder snel hangende borsten vanwege sterk lichaamsweefsel. Wij gokken dat de waarheid ergens in het midden ligt. Kies voor een bralette, een dunne beha die een lichte ondersteuning biedt. 

#2 Smeren, smeren, smeren 

Eén van de belangrijkste oorzaken van het hangen van borsten is dat je huid naarmate je ouder wordt zijn elasticiteit verliest. Door je lichaam te hydrateren en regelmatig water te drinken zorg je ervoor dat je huid elastisch blijft en vertraag je dus tevens het proces van hangende borsten. Daarnaast kun je je huid nog een extra handje helpen door je lichaam en dus ook borsten regelmatig in te smeren met een hydraterende crème of bodylotion. 

#3 Zonnen 

Heerlijk om met het lekkere weer het zonnetje in te gaan. Maar vergeet je je niet in te smeren? Teveel zon kan huidveroudering en -verzakking veroorzaken en de elasticiteit van je huid schaden. Hetzelfde geldt trouwens voor roken. Dus, doe je borsten een plezier en smeer je altijd in met zonbescherming voordat je de zon in gaat en laat die sigaretten lekker links liggen. 

#4 Op gewicht blijven

Wanneer je gewicht verliest, zijn je borsten vaak de eerste plek waar je vet verliest. Als je vaak met je gewicht schommelt, kan het daarom zijn dat je huid de elasticiteit verliest waarmee je borsten normaal gesproken op hun plek blijven zitten. Wil je dus hangende borsten voorkomen, dan is het belangrijk om zo veel mogelijk op gewicht te blijven door regelmatig te sporten. Let's get sporty! 

#5 Een sport bh

Fanatiek sporten kan een naar gevoel geven bij onze borsten. Het stuitert vrolijk mee op de loopband, wat pijnlijk kan zijn door het gewicht dat onze borst draagt. Deze druk veroorzaakt een beschadiging aan het borstweefsel waardoor onze borsten op een duur kunnen gaan hangen. Door een perfecte sport bh te dragen bewegen de borsten aanzienlijk minder. Na het horen van dit, ga je nooit meer zonder!