5 manieren om een bruiloft outfit te rocken

12.04.2000 08:26
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Staat er een bruiloft op de planning? Dan weet je, net als de bruid, wat je te doen staat: op zoek naar dé perfecte bruiloft outfit. Zodat niet alleen de bruid maar ook jij er straks uitziet om door een ringetje te halen.

Met een beetje mazzel gaan alle bruiloften dit jaar wél door. Dus, het wordt tijd om op zoek te gaan naar jouw perfecte bruiloft outfit. En dat we het hier niet hebben over simpelweg een leuk jurkje vinden, mag duidelijk zijn. Nee, bij het shoppen voor een bruiloft zijn er altijd talloze dingen waar je rekening mee moet houden. 

Van dresscode tot locatie

Hebben de bruid en bruidegom bijvoorbeeld een dresscode of een thema meegegeven aan hun bruiloft? Met welke weersomstandigheden moet je rekening houden? En vindt de bruiloft plaats in een tuin, op het strand of wordt er juist lekker beschut binnen getrouwd? Wij verzamelden vijf manieren om een bruiloft outfit te rocken, zodat jij straks de best geklede gast van de bruiloft bent.

Bruiloft outfit #1: Knalkleuren

Het hangt natuurlijk een beetje af van de dresscode, maar als je denkt dat de bruid en bruidegom niet zo conservatief zijn, experimenteer dan eens met knalkleuren. Kies bijvoorbeeld voor rood, de kleur van de liefde. Zeker weten dat je op zult vallen. Of ga juist voor opvallende trendkleuren zoals paars of geel. Eén ding is zeker: jij gaat er op deze manier een kleurrijke bruiloft van maken. 

Bruiloft outfit #2: Jumpsuit

Hoewel het logisch kan lijken om voor een feestjurk te gaan op een bruiloft, kun je juist met een bruiloft jumpsuit opvallen. En ook als je niet van opvallen houdt, is deze onesie een geduchte tegenstander van de lange jurk. Zélfs de galajurk. Een jumpsuit is namelijk super comfortabel, zonder af te doen aan stijl. En je kunt hem ook nog het hele jaar door dragen als casual outfit met een paar sneakers. 

Bruiloft outfit #3: Flower power

Het is één van de trends op het gebied van prints dit jaar: bloemen. En laat deze print nou net heel geschikt zijn voor een mooie bruiloft in de zomer. Niets is feestelijker dan een zomerjurkje, pak of rok bezaaid met bloemen. Ga jij voor deze look? Er moet tenslotte iemand zijn die de bloemetjes buiten zet op de bruiloft…

Bruiloft outfit #4: Strak in pak

Hey durfal! Durf jij wel een statement te maken met je outfit? Kies dan in plaats voor een bruiloft jurkje, rok of jumpsuit eens voor een pak naar een bruiloft. Behalve dat het er super stylish uitziet, kun je ook nog eens lekker afwisselen met je jasje uit of aan. Handig als je niet weet wat het weer gaat doen. Kies het liefst wel voor een pak in kleur, anders kan het geheel snel wat zakelijk aandoen. 

Bruiloft outfit #5: Accessoires

Ga je liever voor een ingetogen outfit of vereist de dresscode dat? Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je niet kunt opvallen. Vaak geldt zelfs: less is more. Maar als je echt een statement wilt maken, kies dan voor een opvallend accessoire, zoals een knappe tas, een goed sieraad of een gezellige strik.