5 basics om als casual vrouw in je kast te hebben

20.04.2001 10:19
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Er is altijd een aantal items dat je in je kast moét hebben, ook als casual vrouw. Gewoon, omdat ze lekker combineren, altijd van pas komen en gewoon hartstikke leuk staan. Welke items dat zijn lees je hier.

Comfort staat voor jou waarschijnlijk hoog in het vaandel, maar dat betekent niet dat je niets geeft om je uiterlijk. Je kunt er namelijk geweldig uitzien zónder al te veel poespas. Met behulp van deze vijf basics zie jij er altijd uit om door een ringetje te halen. Jij hebt die hoge hakken niet nodig om te stralen.

#1 High waisted jeans

Je kunt er geen genoeg van hebben, vooral niet met een casual stijl. Spijkerbroeken met een hoge taille zitten een heel stuk comfortabeler dan lage tailles en verstoppen je buikje indien nodig. We noemen 'm ook wel onze beste vriend.

#2 Beige trui

Ook de beige trui kun je met een casual stijl niet missen in je garderobe. De reden? Combineert makkelijk en staat iedereen. Beige is een neutrale kleur, maar is wel net even spannender dan wit. Ook een heel fijn lentekleurtje, trouwens.

#3 Witte sneakers

Niets zo veelzijdig als een witte gymp. Vooral in de lente en zomer zijn ze onmisbaar in je schoenenkast. Ze staan onder iedere outfit en geven direct een sportieve twist. We vergeten het beste gedeelte: ze lopen als wolkjes, vooral de variant met flinke zool.

#4 Denim jas

De overgang van en naar bepaalde seizoenen kan lastig zijn wat kleding betreft, maar met een denim jack zit je altijd goed bij. Een absolute winnaar wat jassen betreft en perfect voor de casual stijl. Dit seizoen gaan we voor een exemplaar met een twist - denk aan extra zakken of een aangesnoerde taille.

#5 Oversized blouse

De blouse is echt niet per se on trend of klassiek, vooral niet als-ie een tikkeltje oversized valt. Hoe je 'm stijlvol draagt? Gewoon even in je jeans tukken aan de voorkant of gewoon lekker losjes eroverheen. Vooral mooi voor de lente in het wit of in een pastelkleur.